2024.04.19, Péntek
Térfigyelő kamera őrzi az Országzászló Emlékhelyet

Térfigyelő kamera őrzi az Országzászló Emlékhelyet

Salgótarján facebook

2019.09.10. 14:00

Gyönyörű kilátás tárul Salgótarján belvárosára és környékére az Országzászló Emlékhelyről, ám sajnos nem csak a tájban gyönyörködni akarók kedvelt helye a terület, hanem a vandáloké is: gyakorlatilag az átadása óta rendszeresen rongálják az emlékhelyet, folyamatos és költséges helyreállítási feladatokat okozva ezzel.

Hirdetés

Ezt elégelte meg az önkormányzat a legutóbbi ilyen alkalommal, és döntött úgy, hogy térfigyelő kamerát helyez az emlékhely közelébe, mely a közelmúltban szolgálatba is állt.

Ezzel párhuzamosan - bízva a kamera hatásában remélhetőleg ezúttal véglegesen - helyreállította az önkormányzat az emlékhelyet: kijavították a megrongált, összetört mellvédet, pótolták a hiányzó darabokat. Hamarosan pedig a falfirkákat is eltávolítják, ezeket a munkálatokat is megrendelték már az ezzel foglalkozó szakemberektől. A mellvéd alsó része ugyanis olyan mészkőből készült, amit csak erre szakosodott szakemberek takaríthatnak le speciális szerekkel, hogy ne okozzanak kárt benne a tisztítás során.

AktuálisSalgótarjánOrszágzászló Emlékhely