2024.04.19, Péntek
Elhunyt Tresó Pál nyugállományú tűzoltó zászlós

Elhunyt Tresó Pál nyugállományú tűzoltó zászlós

nograd.katasztrofavedelem.hu

2019.08.26. 21:00

Életének 73. esztendejében elhunyt, Tresó Pál nyugállományú tűzoltó zászlós, a jogelőd Balassagyarmati Tűzoltó-parancsnokság egykori híradósa.

Hirdetés

Tresó Pál 1947. július 27-én, Balassagyarmaton született. Általános iskolai tanulmányait követően, a 217. számú Ipari Szakmunkásképzőbe jelentkezett tanulónak, ahol 1967-ben szerezte meg a lakatos végzettséget. Szakmáját - amely egyben első munkahelye is volt – a Balassagyarmati Fémipari Vállalatnál tanulta ki. Itt 1963-tól egészen a Balassagyarmati Tűzoltóparancsnokság hivatásos állományába történő áthelyezéséig, 1975-ig dolgozott.

Tresó Pál a Balassagyarmati Tűzoltóparancsnokság hivatásos állományába, 1976. január 01-én szerelt fel először, mint beosztott tűzoltó, majd később egészen nyugállományba vonulásáig híradós beosztásban dolgozott. A tűzoltóságot élethivatásának választotta, melyhez rátermettsége, ügyessége is meg volt. A tűzoltói kollektívába hamar beilleszkedett, csoporttársait, elöljáróit tisztelte és becsülte. Legfőbb jellembeli tulajdonsága az őszinteség volt. A kapott parancsokat, utasításokat maradéktalanul végrehajtotta.

Szolgálati ideje alatt több alkalommal részesült városi parancsnoki dicséretben és jutalomban, a Tűzbiztonsági Érem bronz fokozata kitüntetést is megkapta.

Szolgálati viszonya 1994. december 31-ai hatállyal szűnt meg.

 

Tresó Pál nyugállományú tűzoltó zászlós temetésének időpontja és helye:

2019. augusztus 31.

11:00 óra

Balassagyarmati Temető

AktuálisTresó PálBalassagyarmatNógrád megye