2024.04.24, Szerda
A hétvégén elindult a Salgótarjánt körbejáró kisvonat
Novohrad-Nógrád Geopark Eresztvényi Látogatóközpont

A hétvégén elindult a Salgótarjánt körbejáró kisvonat

Novohrad-Nógrád Geopark Eresztvényi Látogatóközpont

2019.08.05. 14:07

A kisvonatot a várossal kötött közszolgáltatási szerződés alapján a Novohrad-Nógrád Geopark Nonprofit Kft. üzemelteti. Az üzemeltetés fő helyszíne a salgótarjáni turizmusban kiemelkedő szerepet játszó salgói, eresztvényi térség.

Hirdetés

A kisvonat 2019 augusztus 2-től, menetrendszerűen közlekedik a térségben, egyébként április 1. és október 20. között, a tervek szerint a hétvégi napokon .

A közhasznú szolgáltatás lehetővé teszi, hogy a hasonló, turisztikai célú szolgáltatásokhoz képest kedvezőbb áron vegyék igénybe a helyben élők és az ide érkező turisták.

A városközpont és az eresztvényi Madár park (geopark látogatóközpont) közötti távolság 500 Ft/fő viteldíj fejében vehető igénybe egy irányba. 
Eresztvény és Salgóbánya között 500 Ft lesz a jegyár egy oda-vissza útra. Ez az utazás megszakítható, így például egy salgó vári túra után a következő járattal vissza lehet majd térni Eresztvénybe.
A vonat napi egy alkalommal kitérőt tesz a Dornyay turistaházhoz, 300 Ft/fő áron.
A vonaton 3 éven aluli gyermekek ingyen utazhatnak.

A kisvonat menetrendjének, viteldíjának tervezésekor messzemenően figyelembe vették a turisták igényeit, valamint azt, hogy a lehető legtöbb család igénybe vehesse ezt a különleges élményt nyújtó szolgáltatást.
Az 500 forintos jegyet váltók, a jegy felmutatásával kedvezményesen látogathatják a salgóbányai Geocsodák Háza kiállításait.

AktuálisNovohrad-Nógrád Geopark Nonprofit Kft.Eresztvényi LátogatóközpontSalgótarjánkisvonat