2023.03.25, Szombat
Újabb óriási sportsikert ért el a salgótarjáni Barta Luca

Újabb óriási sportsikert ért el a salgótarjáni Barta Luca

pentathlon.hu / Salgótarján facebook

2019.07.12. 16:08

Ezúttal a junior öttusa világbajnokságon mutatta meg tehetségét és felkészültségét, ahol bronzérmet szerzett,

Hirdetés

Barta Luca (Trion SC) a lengyelországi junior világbajnokság fináléjában, fantasztikus versenyzéssel, a dobogó harmadik fokára állhatott. Guzi Blanka (Swimming Pentathlon) 5., Gulyás Michelle (KSI) pedig ezúttal 31. helyen végzett.

A lányok vívása, az olimpiai programhoz hasonlóan, egy nappal a döntő előtt,  a férfi selejtező napján zajlott.  Barta Luca 20/15-ös mutatóval 220 pontot szerzett, a másik két lánynak viszont nem az elvártnak megfelelően sikerült ez a szám. Michelle 196, Blanka 184 ponttal zárta a napot.

A kapitány szerint mára azonban mindhárman “felszívták” magukat, igazi versenyláz hajtotta őket. Az úszásnál hozták a formájukat, a lovaglásnál Luca egy verőhibával, Blanka 2 fával teljesítette a pályát. Gulyás Michelle azonban egy már előzőleg nehéz pályát ment lovat kapott. “Michelle úgy érezte, hogy meg tudja oldani ezzel a lóval is, mert az első kanyarban lovashiba miatt ment rosszul. Másrészről a tartalék lovak gyengébb képességűek voltak. Sajnos a befejelt lovat nem tudta kijavítani – mondta Kállai Ákos -így négyszer kitört az állat, így kizárás lett a vége.”

A kombinált számban ugyanakkor remekeltek a lányok:  Gulyás 10., Barta 3., Guzi pedig első lett.

Luca a 6. helyről rajtolt, majd az egyiptomi lánnyal kerültek szoros küzdelembe. “Az utolsó lövészetet mindketten hibátlanul teljesítették, majd a lőteret elhagyva Luca nem kegyelmezett ellenfelének, így a hajrában már egyértelmű volt a bronzérem. Nagyon szépen versenyzett, jó formában van, remek taktikus és rendkívül koncentrált” – nyilatkozta a kapitány.

“Blanka a vívás utáni lelki gödörből sikeresen kimászott, nem beszélve arról, hogy alig pár hete ugyanitt, a junior Eb-n, tehát nagyjából ugyanebben a mezőnyben kiválóan vívott. Ennek ellenére úgy állt a rajthoz, hogy biztosan tudta, az első tíz között a helye. Szinte falta az ellenfeleket körről-körre.

Nagyon elégedett vagyok a versenyzőkkel. Tudjuk mind, hogy, ha Michelle a megszokott lovaglását hozza, a csapat-aranyérem megkérdőjelezhetetlen. “Ha”-k pedig nincsenek… Az apró finomhangolásokat elvégezve jövőre hihetetlenül erős junior csapatunk lesz”.

AktuálisBarta LucaSalgótarjánöttusa