2024.03.28, Csütörtök
Salgótarján adott otthont a Strandkézilabda Diákolimpia döntőjének
Diákolimpia facebook

Salgótarján adott otthont a Strandkézilabda Diákolimpia döntőjének

mdsz.hu

2019.06.18. 11:35

A Beszterce tagiskola újfent bizonyította, milyen remek kézilabda utánpótlás-nevelő bázis, hiszen a IV. korcsoportos fiúknál a besztercések "A" csapata lett a diákolimpiai bajnok, miután egy "házi" döntőben legyőzték a Beszterce "B" csapatát. 

Hirdetés

Bár Salgótarján festői Tó-strandján a kikapcsolódás sem utolsó élmény, a pünkösdi hosszú hétvége nem a lustálkodásról szólt a sportoló diákoknak: a 2018/2019. tanév Strandkézilabda Diákolimpia® Országos Döntője zajlott itt június 8-11. között. Az eseményen a IV. és az V-VI. korcsoportos csapatok mérték össze tudásukat, hogy a küzdelem végén a legjobbak megszerezzék a „Magyarország diákolimpiai bajnoka” címet. A hétvégi rendezvény a Magyar Diáksport Szövetség és a Nógrád Megyei Diáksport és Szabadidő Egyesület közös szervezésében valósult meg.

A sportesemény ünnepélyes megnyitóira június 8-án, szombaton és június 10-én hétfőn került sor a Tó-strand területén található Kecskés József Strand Arénában, amelyeken részt vett és köszöntőt mondott Fekete Zsolt Salgótarján Megyei Jogú Város polgármestere, Dániel Zoltán Salgótarján Megyei Jogú Város alpolgármestere, Baranyi Zoltán Salgótarjáni Szakképzési Centrum főigazgatója, valamint Viszlai István, a Magyar Diáksport Szövetség Észak-Magyarországi Régiójának irodavezetője.

 

A IV. korcsoportban 17 fiúcsapat és 11 lánycsapat, míg az V-VI. korcsoportban 21 fiúcsapat és 14 lánycsapat vett részt a megmérettetésen. Összesen mintegy 496 versenyző és 62 kísérő, testnevelő állt a képzeletbeli rajtvonalhoz az Országos Döntőn.

 

Salgótarjánban komoly múltra tekint vissza a sportélet, hiszen itt található Magyarország egyik legszebb fekvésű futballpályája, a Szojka Ferenc Stadionban még UEFA Kupa meccset is rendeztek.  A sportintézmények száma sem lebecsülendő: a város sportcsarnoka anno a legmodernebb technikával és különleges fa tetőszerkezetével épült meg, a település uszodája pedig alkalmas különféle megyei versenyek rendezésére is. Noha Nógrád megye 10 éve rendezett utoljára Diákolimpia® országos döntőt, Salgótarján pedig idén először rendezte meg a Strandkézilabda országos döntőjét, a helyszín kiválasztása korántsem esetleges: Salgótarjánban több nagy nemzetközi strandkézilabda tornát is rendeztek már, hiszen a strandhelyszínen négy pálya felállítására is van lehetőség.

A hétvégi Strandkézilabda Diákolimpia® Országos Döntője – a jó időnek és a szurkolók lelkesedésének köszönhetően is – fantasztikus hangulatban telt. A hétvégi küzdelmek eredményeit a doeredmenyek.hu oldalon tekinthetik meg, korcsoportok szerinti bontásban:

IV. korcsoport
  Fiú Leány
I.                 helyezés Salgótarjáni Általános Iskola Beszterce-lakótelepi Tagiskolája „A” Mezőtúri Református Kollégium, Gimn., Szakgimn., Ált. Isk. és Óvoda
II.               helyezés Salgótarjáni Általános Iskola Beszterce-lakótelepi Tagiskolája „B” Szentendrei II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola és Gimnázium
III.            helyezés Egri Kemény Ferenc Sportiskolai Általános Iskola Egri Kemény Ferenc Sportiskolai Általános Iskola

 

V-VI. korcsoport
  Fiú Leány
I.                 helyezés Noszlopy Gáspár Gimnázium és Kollégium Váci SZC Boronkay György Műszaki Szakgimnáziuma és Gimnáziuma
II.               helyezés Veszprémi SZC Táncsics Mihály Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma Dunaújvárosi SZC Rudas Közgazdasági Szakgimnáziuma és Kollégiuma „B”
III.            helyezés Apor Vilmos Római Katolikus Óvoda, Ált. Isk., Alapfokú Művészeti Isk., Gimn. és Kollégium Dunaújvárosi SZC Rudas Közgazdasági Szakgimnáziuma és Kollégiuma „A”

 

A Nógrád megyei viadal legizgalmasabb pillanatairól készült képek megtekinthetők a Diákolimpia® közösségi médiaoldalán.

Galéria

AktuálisSalgótarjánstrandkézilabda