2024.03.29, Péntek

Vállalkozókat díjaztak és bemutatták a TOP 50 kiadványt

Nógrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

2018.11.30. 09:44

A szécsényi Kubinyi Ferenc Múzeumban mutatták be a Nógrád megye 2017. évét gazdasági szempontból elemző TOP 50 című kiadványt, melyet a NAV Nógrád Megyei Adóigazgatósága, a Nógrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara és a Nógrád Megyei Hírlap ezúttal is közösen készített el. A november 28-i rendezvényen átadták a kamara vállalkozói díjait is.

Hirdetés

A tartalmas összeállításban bemutatják a megye gazdasági teljesítményének alakulását, a gazdaság szereplőiről, tevékenységük közegéről rendelkezésre álló adatokat. Ezek az információk rendszerezett formában segítik az olvasókat az ország és a megye gazdasági életében történő eligazodásban. A közgazdasági elemzéssel egyben a tendenciákra is felhívják a figyelmet, melyek nem csupán az itt működő vállalkozások, hanem a megyében lakók életét is meghatározzák és befolyásolják.

 

A kiadványban szereplő, Nógrád megye 50 legeredményesebb gazdálkodó szervezetének teljesítménye meghatározó Nógrád gazdasági mutatóinak alakulásában, különösen akkor, ha a hozzájuk szorosan kapcsolódó beszállítói partnerek, a helyi kis- és középvállalkozások teljesítményeit is figyelme vesszük.

 

A kiadványt bemutató program első részében dr. Gaál Zoltán, a NAV megyei igazgatója a szervezet munkájáról, a Nógrád megyei gazdaság 2017. évi mutatóiról adott átfogó elemzést. Ezt követően dr. Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke „Új világgazdasági kihívások a 21. században” című előadásában elemezte a magyar gazdaság helyzetét, és a kamara szerepét a gazdaság élénkítésében.

 

A rendezvényen átadták a Nógrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara által 2007-ben alapított és azóta minden évben átadott díjakat is.

 

Palócföld Gazdaságáért Díjban részesült a német anyavállalat által 2008-ban alapított MBS CTK Kft. A karancsaljai székhelyű cég a legújabb fejlesztésű, egyedi áramelosztó- és szabályozó készülékek gyártásával foglalkozik.

 

Ugyancsak Palócföld Gazdaságáért Díjat kapott a Café Frei Vendéglátó és Kereskedelmi Kft., amely Szécsényben és Pásztón tevékenykedik. Szécsényben pörkölő- és csomagolóüzemük működik, míg Pásztón fagyasztott süteményeket és fagylaltot gyártanak.

 

A Nógrád Megye Szakképzéséért Díjat a balassagyarmati Dr. Kenessey Albert Kórház és Rendelőintézet kapta. Az intézmény a Szent-Györgyi Albert Gimnázium, Szakgimnázium és Szakközépiskolával együttműködve a térség egészségügyi és szociális szakember utánpótlásának állandó gyakorlati képzőhelye. Az elmúlt 3 évben 180 fő tanuló gyakorlati képzésében vettek részt.

AktuálisSzécsényNógrád Megyei Kereskedelmi és IparkamaraTOP 50Kubinyi Ferenc Múzeum