2024.07.15, Hétfő
Látni és látszani Nógrád megyében

Látni és látszani Nógrád megyében

police.hu

2018.10.25. 16:23

Csatlakozzanak a programhoz 2018. évben is! Az ORFK-OBB őszi balesetmegelőzési kampánya új elemeket hordoz, és a programhoz csatlakozott szakszervizek és optikusok köre is bővült.

Az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság idén is meghirdette tradicionálissá vált őszi közlekedésbiztonsági kampányát. A „Látni és látszani 2018 – egymásért ” címet viselő kampány 2018. október 17-én vette kezdetét. A Kampányhoz a Nógrád Megyei Balesetmegelőzési Bizottság is csatlakozott.

A kampány célja a járművezetők figyelmének felhívása a megváltozott időjárási-, látási-, és útviszonyokra valamint arra, hogy gépjárművezetők készítsék fel járműveiket az őszi-téli közlekedésre. A kampány felhívja a figyelmet a gépjárművezetők látásának fontosságára is.

Az őszi-téli átállás keretében fontos a futómű, az akkumulátor, a gumiabroncsok, a világítás, a fékrendszer ellenőrzése, a jól működő ablaktörlő, a jégkaparó, a jégoldó spray és a megfelelő ablakmosó folyadék vagy a páramentesítő használata. Javasolt továbbá, hogy nagyobb követési távolságot tartva a szokásosnál lassabban, óvatosabban vezessenek.

A latnieslatszani.hu weboldalon fellelhetőek azon szervizeknek és optikusoknak az elérhetősége, akik a gépjárművek, illetőleg a gépjárművezetők látás vizsgálatában térítésmentesen segítséget nyújthatnak.

A kampányban tehát arra ösztönzik a gépjárművezetőket, hogy éljenek a felkínált lehetőségekkel, vagyis vizsgáltassák át az autójuk világító és fényjelző berendezéseit, gumiabroncsát, valamint ellenőriztessék a látásukat, mindezt térítésmentesen. A vizsgálatokon megjelent gépjárművezetők részére a kampányhoz csatlakozott szervizek külön a kampányra készített igazoló lapot adnak át, mely igazolja, hogy a vizsgálaton részt vett és ott a járműve megfelelt a jogszabályokban előírtaknak. A csatlakozott optikusoknál ingyenes látásellenőrzésre van lehetőség, ahol szintén igazoló lapot kapnak a megjelentek.

Balesetmentes közlekedést kíván a Nógrád Megyei Balesetmegelőzési Bizottság.

AktuálisNógrád megyeLátni és látszani