2024.04.24, Szerda

Balassagyarmat egyik tekintélyes épülete újult meg a kormányhivatal beruházásában

Nógrád Megyei Kormányhivatal

2018.09.01. 19:56

A járási központot Balassagyarmat helyi védettség alatt álló, Kotsis Iván tervei alapján 1928-ban épült háromszintes, 3500 négyzetméteres épületében, az egykori csendőrpalotában alakították ki, amely később, megszűnéséig, a határőrség központja volt.

Hirdetés

A "Balassagyarmati volt csendőr-laktanya épületrekonstrukciója - Járási hivatalközpont kialakítása" elnevezésű, a Miniszterelnökség 700 millió forintos támogatásával, hazai költségvetési forrásból megvalósult beruházás a műszaki átadás-átvételi folyamat lezárásával 2018. május 8-án ért véget, a munka szűk 8 hónapig tartott. Ezt követően vette kezdetét a bútorozás és a különböző osztályok költöztetése.

Közel 1500 hatósági ügykörben, évi 80 ezer döntés születik a felújított épület falai között. A földszinten a Földhivatali Osztály és a Foglalkoztatási Osztály, az első emeleten a Népegészségügyi Osztály, a Hivatalvezetői titkárság és a Hatósági, Gyámügyi és Igazságügyi Osztály, a második emeleten a Társadalombiztosítási Osztály és az Építésügyi Osztály kapott helyett. Az új épület második emeletére költöztek a Salgótarjáni Járási Hivatal Igazságügyi Osztályának pártfogói, a Nyugdíjbiztosítási Osztály és a Rehabilitációs Osztály kihelyezett ügyintézői.

 

Az épület az Ady Endre utcai és a Bajcsy-Zsilinszky utcai bejáraton keresztül lehet megközelíteni, az akadálymentesített bejárat az Ady Endre utcai. Az udvaron lehetőség van az ügyfeleknek gépjárművel parkolni.

AktuálisNógrád Megyei KormányhivatalBalassagyarmat