2024.03.29, Péntek

Az én könyvtáram szakmai programját vitatták meg Salgótarjánban

Balassi Bálint Megyei Könyvtár

2018.09.26. 09:29

Salgótarjánban, a Balassi Bálint Megyei Könyvtárban került megrendezésre Az én könyvtáram program Nógrád megyei szakmai napja, amely során a projektben megvalósult és tervezett kutatásokat, illetve a köznevelést támogató könyvtári szolgáltatásokat érintő fejlesztéseket mutatták be.

Hirdetés

Molnár Éva, a Balassi Bálint Megyei Könyvtár igazgatója köszöntötte a résztvevőket, majd Az én könyvtáram program tervezett fejlesztéseiről és eddig megvalósult eredményeiről számolt be Farkas Ferenc, a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár EFOP Projektirodájának szakmai vezetője. 

A digitális generáció olvasási szokásai – A 2017. évi reprezentatív olvasásfelmérés tapasztalatai címmel Dr. Gombos Péter szakértő, az olvasásfejlesztési szakmai műhely tagja, a Magyar Olvasástársaság vezetője tartott előadást. 

Németh Szilvia, a könyvtárhasználat–információkeresési szakmai műhely tagja a könyvtárhasználati ismeretek okoseszközökkel történő támogatásáról tájékoztatta a résztvevőket. 

A délután folyamán Jávorka Brigitta, a digitális szakmai műhely tagjának prezentációja hangzott el Gamification könyvtári környezetben címmel.

A szakmai nap zárásaként Dr. Béres Judit, az olvasásfejlesztési szakmai műhely tagja beszélt az olvasás szerepéről a személyiség gazdagítása vonatkozásában.

 

AktuálisBalassi Bálint Megyei KönyvtárAz én könyvtáram