2024.06.15, Szombat

Az aktív munkavállalókat már kifizette a Palóc Nagykereskedelmi Kft. felszámolója

mti

2018.09.24. 14:13

A dolgozók kifizetése 2017 júniusa óta folyamatos, eddig kilenc ütemben fizettek a Bérgarancia Alap igénybevételével.

Nógrád megye egykori legnagyobb foglalkoztatója, a felszámolás alatt álló salgótarjáni Palóc Nagykereskedelmi Kft. volt aktív munkavállalói már megkapták a juttatásukat, a korábbi boltok többségét pedig értékesítették - tájékoztatta az MTI-t a a Nemzeti Reorganizációs Nonprofit Kft. felszámolója szerdán.

Vályi Attila közölte: folyamatosan tart a munkaviszonyok rendezése is, és kiemelt prioritással kezelik a munkavállalók igényeit, az aktív munkavállalói állomány kifizetése már megtörtént, a jelenlegi munkajogi állomány elsősorban GYES-en, GYED-en és táppénzen lévő dolgozókból áll.  Részükre a GYES és a GYED lejártakor, illetve a törvényi előírásoknak megfelelően a felszámolási eljárás végén történik meg járandóságuk kifizetése. 

 

Az állami felszámoló arról is tájékoztatott, hogy a Palóc Nagykereskedelmi Kft. jellemzően Nógrád megyében található üzlethelyiségeinek túlnyomó részét értékesítették, újranyitásuk folyamatban van, a Heves megyei üzletek pedig jellemzően bérelt ingatlanokban voltak, így azok további hasznosításáról a tulajdonosaik döntenek.

Elmondta, a kft. saját tulajdonú ingatlanjai és vagyontárgyai értékesítésének nagyobb hányada megtörtént, jelenleg is több adásvételi szerződés áll előkészítés alatt. Párhuzamosan folyamatban van azoknak a vagyoni eszközöknek az újbóli értékesítésre történő kiírása, amelyekre első körben nem érkezett ajánlat.
Az adós vagyona jelzáloggal terhelt és hitelezői igény kielégítés elsősorban a jelzálogjog jogosultakat érinti.
A stratégiailag kiemelt jelentőségű gazdálkodó szervezetnek minősített Palóc Nagykereskedelmi Kft. felszámolása 2017 májusában kezdődött meg. 

 

Nógrád megye legnagyobb foglalkoztatójaként 1300 embert alkalmazott. A CBA korábbi franchise-partnereként és regionális központjaként 86 boltot üzemeltetett a térségben, de a CBA Kereskedelmi Kft. 2016 szeptemberében kizárta a hálózatából. 

Vályi Attila korábban az MTI-nek elmondta, hogy közel 450 hitelezőt vett nyilvántartásba, akiknek a cég több mint 10 milliárd forinttal tartozik; a biztosított követeléssel rendelkező hitelezők igénye meghaladja a 6 milliárd forintot.

AktuálisSalgótarjánPalóc Nagykereskedelmi Kft.bérgarancia alap