2024.04.25, Csütörtök

Szent István ünnepe Salgótarjánban

mti

2018.08.21. 08:26

A koszorúzási ünnepség után a Fő téren megszentelték az új kenyeret.

Hirdetés

István király alapvető üzenete egyértelmű: állammá alkotta a Kárpát-medencét, hogy ezzel biztosítsa népünk, nemzetünk, a magyarság megmaradását - mondta Fekete Zsolt, Salgótarján polgármestere az államalapítás tiszteletére rendezett városi ünnepségen hétfőn.

A polgármester hangsúlyozta: nincs ehhez fogható tett a magyar történelemben, bár sok feledhetetlen, nagy és kiváló vezetője volt a magyarságnak az elmúlt ezer évben.
Mégsem érhet fel semmilyen kemény és megfeszített munka, zseniális diplomáciai képesség ahhoz, hogy első királyunk országgá építette hazánkat - tette hozzá.
Fekete Zsolt azt mondta, hogy Szent István egyik legfőbb erénye a türelem volt, amely ma oly sokszor hiányzik, ahogyan az együttérzés és a megértés is.
Nézzünk végig családunkon, kapcsolatainkon, közösségeinken, városunkon, országunkon, a nagyvilágban: viszályok, széthullott családok, bűncselekmények, politikai harcok, az arctalan odamondások, a mindent jobban tudok életérzés, az érzéketlen véleményformálás korát éljük, egyre inkább bezárkózva, miközben társadalmunk csendben a széthúzás útjára lépett  - fogalmazott Salgótarján vezetője, hozzátéve: újra kell tanulni a párbeszédet, a türelmet, a megértést, mert akárhol élünk, becsülettel erősítenünk kell nemzetünket.
Fekete Zsolt szólt arról is, hogy a dicső napok mutatják az irányt: alázattal, nemes lélekkel, kitartó, küzdelmes munkával elérhetjük kitűzött céljainkat.
    

AktuálisSalgótarjánAugusztus 20.