2024.07.17, Szerda

Elkezdik a Salgó úti városrehabilitációt Salgótarjánban

MTI

2018.07.21. 00:23

Elkezdik a Salgó úti városrehabilitációt Salgótarjánban, a városrészben 17 bérlakást és egy közösségi házat is kialakítanak; a beruházásra több mint 266 millió forintot nyert az önkormányzat - közölte a városfejlesztési iroda pályázati referense pénteken az MTI-vel.

Vámos Anett tájékoztatása szerint Salgótarján önkormányzata a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében nyert 266,5 millió forint vissza nem térítendő támogatást a Megyei jogú városok leromlott városi területeinek rehabilitációja című pályázaton. A pénzből a Salgó út 32-40. szám alatti ingatlanokat újítják fel.

A referens elmondta: a komplex programmal a Salgó úti szegregátumban élő lakosság életminőségét javítják az épületek részleges modernizálásával, a lakásfenntartási költségek olcsóbbá tételével, a szebb lakókörnyezettel.

A felújítás során elvégzik az épületek víz- és hőszigetelését, a tető cseréjét, korszerű nyílászárókat építenek be, felújítják a teljes elektromos- és vízvezeték-hálózatot.

A fejlesztés keretében valamennyi ingatlant csatlakoztatják a városi közműhálózatokra, fürdőszobákat és a főzőhelyiségeket alakítanak ki.

Egy épület teljes mértékben akadálymentes lesz. Rendezik a házak közötti területet, elbontják a melléképületeket, betemetik a pincéket, járatokat, megerősítik a támfalat.

Vámos Anett hozzátette: a Salgó úti épületek mellett létrejön egy közösségi ház, melyben lesz közösségi tér, főzőkonyha, mosdó és zuhanyozó, mosókonyha és irodahelyiség, mellette pedig parkoló és kerítéssel körülhatárolt játszótér épül.

AktuálisSalgótarjánNógrád megyevárosrehabilitációbérlakásközösségi ház