2024.04.25, Csütörtök

Salgótarján legtehetségesebb diákjait és tanárait köszöntötték

salgotarjan.hu

2018.06.17. 12:00

A SITI-ben megtartott ünnepségen idén már tizedik alkalommal kerültek átadásra a Salgótarján város tehetsége, Salgótarján város ifjú művész tehetsége és Salgótarján város kiváló tehetséggondozó pedagógusa elismerő címek.

Hirdetés

Salgótarján önkormányzata ötvennél is több, az országos tanulmányi és művészeti versenyeken kiemelkedő eredményt elérő diákot, diákcsoportot és felkészítő pedagógust részesített elismerésben június 12-én. 


Fekete Zsolt gratulált a díjazottaknak és megköszönte a tanulók szorgalmát, a pedagógusok munkáját. A polgármester ünnepi beszédében úgy fogalmazott: “a diákok a humán- és természettudományi területeken, illetve a zenei megmérettetéseken elért kimagasló helyezéseikkel dicsőséget hoztak családjuknak, iskolájuknak és városunknak. A tehetség ezért nem magánügy, hanem a közösség ügye, amely kötelezettséget is jelent mindenki számára.” Beszédében a polgármester idézte Szent-Györgyi Albert iránymutató szavait, miszerint a tehetségen kívül kell egy olyan társadalom is, amelyik ezt méltányolni tudja. A városvezető kihangsúlyozta, hogy az oktatás és a fiatalok versenyképes tudáshoz juttatása Salgótarján önkormányzatának fontos célkitűzése. Ennek biztosításában és elérésében a város számít a tehetséggongozásban ezidáig is kiváló munkát végző salgótarjáni pedagógusok munkájára.

A díjazottak névsorát itt olvashatja.

AktuálisSalgótarján