2024.04.25, Csütörtök

Elhunyt Fekete Nándor, Salgótarján Díszpolgára

salgotarjan.hu

2018.06.23. 11:31

Búcsúztatására 2018. június 27-én, szerdán 13 óra 30 perckor a salgótarjáni Régi Központi Temetőben kerül sor, majd 16 órakor a Szécsényi Ferences Templomban egyházi szertartás szerint kísérik végső nyughelyére.

Hirdetés

Fekete Nándor 2018. június 16-án, életének 77. évében hunyt el, a város volt vezetőjét Salgótarján Megyei Jogú Város Önkormányzata saját halottjának tekinti.

Fekete Nándor, Salgótarján közéletének elismert és meghatározó alakja 1941. március 29-én született Egyházasgergén. Középiskolai tanulmányait a salgótarjáni Madách Gimnáziumban végezte. Több mint két évtizedig dolgozott Nógrád megye és Salgótarján közigazgatásában. Első munkahelye a Nógrád Megyei Tanács Tervosztálya volt. Pályáját az 1960-as évek végétől a Városi Tanács Terv- és Pénzügyi Osztályán folytatta. Munka mellett szerezte meg üzemgazdász diplomáját a budapesti Pénzügyi- és Számviteli Főiskolán.
Az 1970-es évek elején tanácselnök-helyettesnek választották. 1974-ben tanácselnök nevezték ki. Az akkor 33 éves Fekete Nándor az ország legfiatalabb városvezetője lett. Tanácselnöki munkájának 8 éve alatt nagymértékben hozzájárult Salgótarján építészeti és infrastrukturális fejlesztéséhez. Különböző társadalmi megbízatású funkciói által, valamint az SBTC elnökeként sokat tett a város civil- és sportéletének fejlődéséért.
A későbbiekben az OTP megyei igazgatóhelyettese lett. Dolgozott a Tarjánhő Kft. Felügyelő Bizottsága elnökeként és a Közgyűlés Gazdasági Bizottságának tagjaként is. Az OTP-től került a Kisipari Szövetkezetek Országos Szövetsége megyei szervezetének élére, ahol haláláig dolgozott.

 

Példaértékű és kiemelkedő tevékenysége elismeréseként – többek között – 2001-ben „Salgótarján Díszpolgára” lett, 2016-ban pedig az Országos Szövetkezeti Tanács Elnökségének „Szövetkezeti Érdemrend” kitüntetésében részesült.

 

AktuálisSalgótarjánFekete Nándor