2024.04.26, Péntek

Szolgálati gépkocsit kaptak a honti polgárőrök

Országos Polgárőr Szövetség

2018.05.15. 15:05

Határvédelmi szolgálatot is ellát a parasapusztai határátkelő közelében Honti Polgárőr egyesület együttműködve az Ipolysági Városi rendőrséggel. Hogy munkájukat még jobban el tudják látni, május 9-én a Honti Polgárőr egyesület részére egy szolgálati gépkocsit adtak át.

Hirdetés

A határokon átnyúló kapcsolatok erősítése érdekében a gépkocsi átadáson, a szlovák részről megjelent Gregor István, Ipolyág polgármestere, Hummersmidt Béla alpolgármester, Mrázek Rudolf a Városi rendőrség parancsnoka. Magyar részről Gál Magdolna, Hont polgármestere, Csík Csaba r. alezredes Balassagyarmat rendőrkapitánya, Víg András a tagegyesület vezetője.


Vass Miklós megyei elnök a beszédében kiemelte a határvédelem fontosságát és a határon átnyúló kapcsolattartás előnyeit a bűnmegelőzés tekintetében. Csík Csaba r. alezredes, Balassagyarmat rendőrkapitánya tájékoztatta a jelenlévőket a szlovák – magyar közös szolgálatainak rendszerességéről és ebben a polgárőrség tevékenységének jelentőségét is kiemelte. Gál Magdolna, Hont polgármestere, aki egyben polgárőr is köszönetét fejezte ki a gépkocsi átadásával kapcsolatban.
Ipolyság polgármestere teljes támogatásáról biztosította a jelenlévőket és kinyilvánította, hogy a határon átnyúló hatékony információátadás és bűnmegelőzés érdekében a továbbiakban még szorosabb együttműködésre törekszenek.

AktuálisHontHonti Polgárőr egyesület