2024.04.26, Péntek
Régi jogos igénye a salgótarjániaknak, hogy a Dornyay Turistaház megújuljon

Régi jogos igénye a salgótarjániaknak, hogy a Dornyay Turistaház megújuljon

Fekete Zsolt facebook

2018.04.28. 15:26

Az önkormányzat egyelőre annyival tud ehhez hozzájárulni, hogy megvásárolja az épületet. 

Hirdetés

Fekete Zsolt facebook oldalán írja: Az elmúlt héten megjelent cikkben foglaltakat sokan félreértelmezték. 
A 77 milliós ár, az egy értékbecslői maximumot jelent, nem pedig a vételi árat. Természetesen eszünk ágában sem lenne ilyen irreális összegért megvenni egy romos épületet közpénzből még akkor sem, ha ezernyi nosztalgia fűz hozzá. A szűkös lehetőségeink határain belül eddig is megfontoltan gazdálkodtunk, és ez után is ezt fogjuk tenni.
Arról tudom örömmel tájékoztatni Önöket, hogy leültünk a Dornyay tulajdonosával tárgyalni, ennek eredménye pedig az, hogy az értékbecslés szerinti ár feléért fogjuk megvásárolni az ingatlant, fejlesztési előkészítésre szánt összegből (azaz olyan pénzből, amit másra nem költhetünk, csak fejlesztés előkészítésre.) A tárgyalásba bevontuk a Fidesz frakcióját is, akik a kialkudott vételi ár ismeretében támogatták a közgyűlésen a Dornyay megvásárlását.
Azt szeretném kihangsúlyozni, hogy ez még mindig nem jelenti sajnos azt, hogy hipp-hopp felújítjuk, majd üzemeltetjük a Dornyayt. Folyamatosan lobbizunk, és akkor tudunk hozzányúlni az épülethez, ha újabb fejlesztési támogatást tudunk elnyerni hozzá. Ez leginkább a turisztikai ügynökségen fog múlni. - írja a város polgármestere.

 

AktuálisSalgótarjánDornyay Turistaház