2024.04.18, Csütörtök

Ma megkezdődnek a salgótarjáni Csokonai út felújítási munkái

salgotarjan.hu

2018.04.16. 10:35

Az építési munkaterület a közbeszerzési eljárás nyerteseként a vállalkozó FORT-BAU THERM Kft. részére átadásra került, a munkálatok 2018. október közepéig tartanak.

Hirdetés

A Terület-és Településfejlesztési Operatív Program keretében megvalósuló beruházás teljes költsége: 411.256.896 Ft
A felújítás kapcsán megújulnak az út és járdaburkolatok, a volt ISZI előtt parkoló, a Batsányi úttól a Nagymező út irányába pedig új járda készül. Rendeződik az út csapadékvíz elvezetése, az elavult ivóvíz vezetékek a bekötő vezetékekkel együtt szintén elbontásra kerülnek, helyettük új készül. A hiányzó szennyvíz bekötő vezetékek közterületen az ingatlanhatárig kiépítésre kerülnek.


A munkálatokat a kivitelező közműkiváltásokkal kezdi, majd azt követi a közlekedési felületek felújítása. A Batsányi úti csatlakozás környezetében a teljes útpálya szerkezet átépítésre kerül, aminek időtartama alatt az út teljes szélességében le lesz zárva. Az útlezárás idején a Csokonai úton az autóbusz közlekedés szünetelni fog, az autóbuszok kerülő úton közlekednek majd. A munkavégzés forgalomkorlátozással jár, a jelentősebb változásokról a kivitelező a lakókat és az érintetteket előzetesen értesíteni fogja. Az esetleges kellemetlenségekért az önkormányzat és a kivitelező a közlekedők, valmint a Csokonai úti lakók megértését és türelmét kéri.

AktuálisSalgótarjánútfelújítás