2024.04.21, Vasárnap

Láthatatlan munka napja Salgótarjánban

salgotarjan.hu

2018.03.06. 16:22

Egyrészt a közelgő Nemzetközi Nőnap, másrészt a “Láthatatlan munka napja” alkalmából tartottak találkozót Salgótarjánban március 3-án a Mozgáskorlátozottak Egymást Segítő Egyesületének szervezésében.

Hirdetés

A “láthatatlan munka napjának” kezdeményezése Kanadából indult el azzal a céllal, hogy ráirányítsa a figyelmet mindazokra, akik értékes és pótolhatatlan feladatokat végeznek egy kisebb vagy nagyobb közösség érdekében. Ez jelentheti akár családon belül a nagymamák segítségét az unokák nevelésében vagy egy idős, beteg rokon, esetleg szomszéd gondozását, de említhető itt akár a házimunka vagy a civilszervezeteknél végzett önkénteskedés is. A “láthatatlan munkások” jelentős része nő és az arány a nők tömeges munkavállalása ellenére az idők során sem sokat változott.

A találkozón a szervezők nevében Uramecz János egyesületi elnök mondott köszöntőt. A rendezvényt a Csillagvirág Zenekar és a Zenthe Ferenc Színház műsora színesítette. Salgótarjánt Huszár Máté alpolgármester képviselte, aki a nőnapi köszöntőjében így fogalmazott: “Ne kérjék tőlem, hogy fölsoroljam, mennyi mindenért tartozunk köszönettel Önöknek. Mellettünk állnak a mindennapok küzdelmeiben, döntéseinkben, igyekeznek terelgetni bennünket a helyes úton. Megérdemelnék, Kedves Hölgyek, minden nő megérdemelné, hogy minden egyes nap köszönetet mondjunk fáradozásaikért!”

AktuálisSalgótarjánLáthatatlan munka napja