2024.04.23, Kedd
Kezdődnek a salgótarjáni Táncsics-napok
google

Kezdődnek a salgótarjáni Táncsics-napok

Salgótarjáni Szakképzési Centrum facebook

2018.03.01. 09:00

Március elsején kezdődik és nyolc napon át tart a Salgótarjáni Szakképzési Centrum Táncsics Mihály Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája közel négy évtizedes hagyománnyal rendelkező programsorozata, a Táncsics-napok.

Hirdetés

A salgótarjáni tanintézet ez alkalommal is nagy ablakot nyit a világra: a vendégelőadók sorát Protokoll az életem című előadásával Görög Ibolya írónő, protokoll-tanácsadó nyitja, de előadást tart itt az elkövetkező napokban mások mellett Kovács Krisztián történész, családfakutató, Bíros Péter, háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó, a nógrádi geopark látogatóközpontjának vezetője, Drexler Szilárd, és pénzügyi-, illetve mentálhigiénés szakemberek is bevezetik munkájuk rejtelmeibe a tanulókat.

Az iskola aulájában rádiók retro kiállítása fogadja ezekben a napokban a betérőket, s két végzős diák, Bozó Emese és Csepela Richárd fotóit is megtekinthetik az érdeklődők.

Tudományos szekcióülések és angol, valamint német nyelvi játékok kínálnak programot az idei Táncsics-napokon, a nagy tudáspróbát és ügyességi versenyt a Táncsics Kupáért március 7-én délelőtt tartják.

A rendezvénysorozatot március 9-én a József Attila Művelődési Központban a szülők szervezésében a kimagasló eredményeket elért tehetséges diákok bemutatkozása és köszöntése zárja egy gálaműsorban, melynek bevételét a diákok támogatására fordítják.

AktuálisSalgótarjánTáncsics-napokSalgótarjáni Szakképzési Centrum Táncsics Mihály Szakgimnáziuma és Szakközépiskola