2024.05.22, Szerda

Salgótarján legjobb sportolóit köszöntötték

salgotarjan.hu

2018.02.06. 22:02

Salgótarján önkormányzata 1996-tól minden évben elismerésben részesíti a város kiemelkedő sikereket elérő sportolóit. Idén február 3-án, a Városi Sportcsarnokban megrendezett Salgótarjáni Városi Bál adott erre alkalmat.

A város legeredményesebb sportolóinak Fekete Zsolt polgármester, valamint Huszár Máté és Dániel Zoltán alpolgármesterek adták át a díjakat.

A felnőtt női sportolók között Papp Ildikó kapott elismerést. Sajnos a sportoló nem juthatott ki az Olimpiára, de más versenyeken elért eredményei alapján nem volt kérdéses, hogy kimagasló teljesítményét a város ismét a legjobbnak járó díjjal ismerje el. Papp Ildikó az országos sífutó bajnokságon, valamint a hegyi síroller bajnokságon szerzett aranyérmet, a sík síroller bajnokságról pedig ezüst éremmel tért haza. Finnországban a klasszikus, 5 kilométeres kvalifikációs futamban a magyar versenyzők között szerepelt a legjobban, a Kékes-csúcsfutáson pedig a Salgótarjáni Atlétikai Club színeiben szerzett harmadik helyezést.

Felnőtt férfi kategóriában Fehérvári Dániel vette át a díjat. Az első osztályú minősítésű válogatott kerettag tavaly a középtávú országos bajnokságon szerzett aranyérmet. Az egyetemi és főiskolai bajnokságon második helyezést ért el.

Az ifjúsági lány kategória győztese Mag Viktória lett. Viktória a rövidtávú egyéni bajnokságon, az országos csapatbajnokságon, a pontbegyűjtő csapatbajnokságon, valamint a mezei futó diákolimpiai döntő csapatában is kiválóan szerepelt.

A legeredményesebb ifjúsági fiú sportolónak járó díjat Stork Mihály vehette át, aki tavaly másodosztályú minősítést szerzett és megnyerte a középtávú egyéni magyar bajnokságot is.

Az NB II-es bajnokságon harmadik helyen zárta a szezont a Skorpió SE női futsal csapata, így az év legeredményesebb csapatának őket választották.

Szabóné Sipos Éva különdíjban részesült, amit egy későbbi időpontban vesz át. A diákok és kollégák szeretetét, elismerését és támogatását élvező edző egy sajnálatos balesetet követően kezdett ülőröplabdával foglalkozni, amelyben kiváló eredményeket sikerült elérnie. Tagja volt az Európa-bajnokságon hatodik helyen végző magyar csapatnak és őt választották meg a sportág legjobb női játékosának is.

Szintén különdíjat kaptak a salgótarjáni tekézők. A csapat a Szuperliga szezon hetedik helyén végzett, a csapat nevében a díjat Havaj István vette át.

Az év szponzora díjat az SBTC labdarúgó csapatának támogatásáért a Wamsler SE kapta.

AktuálisSalgótarjánSalgótarján sportolói