2024.03.19, Kedd

Hangsúlyt kell helyezni az egész életen át tartó tanulásra

mti

2018.02.28. 10:06

A felnőttoktatásban figyelni kell a digitalizációval összefüggő ismeretanyag elsajátítására, a munkavállalóval szemben alapvető elvárás, hogy rendelkezzen alapvető informatikai ismeretekkel, a digitális világban sok esetben a számítógép végzi el a munkát.

Hirdetés

Hangsúlyt kell helyezni az egész életen át tartó tanulásra - mondta Cseresnyés Péter, Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) munkaerőpiacért és képzésért felelős államtitkára szerdán az M1 aktuális csatornán.


Példaként említette, hogy a 70-es évek esztergályosának munkáját össze sem lehet hasonlítani a mostanival, amikor már a számítógép segítségével dolgozik a szakember.
Az NGM államtitkára szólt arról is, hogy feszültség van a munkaerőpiacon, a cégek keresik a jól képzett szakembereket, a gazdaság, a fogyasztás növekszik, egyre többet tudnak termelni a piacra.
Kitért arra, hogy 2012-2013 óta jelentősen növekszik a foglalkoztatás Magyarországon, a dinamika az elsődleges munkaerőpiacon jelenik meg, a közfoglalkoztatottak is egyre inkább a versenyszférába mennek át.

Aktuálisegész életen át tartó tanulásdigitalizáció