2024.07.15, Hétfő

Salgótarján idén is csatlakozott a rendezvénysorozathoz

salgotarjan.hu

2017.11.30. 12:00

A Magyar Tudomány Ünnepének kiemelt témája és mottója ez alkalommal az emberközpontú tudomány volt.

Az országszerte megtartott előadások, konferenciák az orvosi diagnosztika, a biogazdálkodás, az emberek és gépek közötti kommunikáció, valamint a tudomány jövője témáit dolgozták fel.

 

A salgótarjáni program egyben a Pegasus élményközpont nyitórendezvényéhez is csatlakozott. A megyei Tudományos Ismeretterjesztő Társulat kezdeményezésére a város önkormányzata egy épültet ajánlott fel az egyesületnek, ahol pályázati fejlesztési források felhasználásával innovatív módszerekre épülő ismeretterjesztést fognak végezni, új szolgáltatásokat honosítva meg a városban. Többek között az élményközpont a tudományok világára nyitott, fiatal tehetségek felkutatását és támogatását is szolgálni fogja.

Dániel Zoltán alpolgármester örömét fejezte ki a kezdeményezéssel kapcsolatosan. Köszöntőjében elmondta, hogy véleménye szerint Salgótarjánban pontosan ilyen összefogásra van szükség az önkormányzat, a piaci szereplők és a civil szervezetek között.

A nyitórendezvényen sor került az Ezertudás- Fája Alapítvány díjainak átadására is, amellyel a természettudományok területén kimagasló eredményeket elérő diákok és tanáraik munkáját ismeri el a szervezet.

AktuálisSalgótarjánMagyar Tudomány Ünnepe