2024.04.26, Péntek

Huszonnégy új önkéntes tűzoltóval gazdagodott Nógrád megye

Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

2017.11.13. 09:12

Az elmúlt hetekben három Nógrád megyében működő önkéntes egyesület huszonnégy tagja teljesítette a negyven órás önkéntes tűzoltó alaptanfolyamot Salgótarjánban.

Hirdetés

Az elméleti és gyakorlati záróvizsgát kivétel nélkül mindenki eredményesen abszolválta.

A Karancs Speciális Mentőszolgálat, Polgárőr és Önkéntes Tűzoltó Egyesület, valamint az Ipoly-völgyi Különleges Mentő, Önkéntes Tűzoltó, Környezet- és Természetvédelmi Egyesület, továbbá az Észak-Mátra Speciális Mentő és Önkéntes Tűzoltó Egyesület összesen huszonnégy tagja vágott neki hetekkel ez előtt, hogy negyven órás tűzoltó tanfolyam keretében szerezzen alaptanfolyami végzettséget.

A Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság által megszervezett és lebonyolított tanfolyam elvégzése azért volt nagyon fontos, mert önkéntes tűzoltó egyesület tagjaként tűz- és káreset helyszínén kizárólag ennek birtokában lehet szaktevékenységet végezni. Az immáron szakvizsgás önkéntes tűzoltók az alaptanfolyam keretében a negyven óra során ismereteket szereztek többek között égéselmélet, oltóanyag ellátás és ismeret, tűzoltási szabályzat, tűzoltástaktika, szakfelszerelések vonatkozásában, továbbá részt vettek szerelési foglalkozáson, megismerték és alkalmazták a különböző védőeszközöket, tűzoltókészülékeket.

A képzéseket több éves szakmai tapasztalattal rendelkező hivatásos tűzoltók tartották meg részükre – az elméleti oktatást a Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Katasztrófavédelmi Műveleti Szolgálata, míg a gyakorlati képzést a salgótarjáni hivatásos tűzoltó-parancsnokság készenléti állománya bonyolította le. A napokban a záróvizsgák is lezajlottak, ahol a huszonnégy résztvevő a negyven órában elsajátított elméleti és gyakorlati ismereteiről egyaránt eredményesen adott számot.

AktuálisSalgótarjánönkéntes tűzoltóNógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság