2024.03.28, Csütörtök

Idősek világnapja és civil díjátadó ünnepség Salgótarjánban

salgotarjan.hu

2017.10.06. 10:58

Az Idősek Világnapja alkalmából és egyben a salgótarjáni civil hónap zárásaként rendeztek gálaműsort október 4-én a József Attila Művelődési Központban. A zenés produkciókkal is színesített esemény a városi civil díj átadásának is helyet adott.

Hirdetés

 

A vendégeket Bódi Györgyné, a Salgótarjáni Civil Kerekasztal elnöke köszöntötte, majd Huszár Máté mondott ünnepi beszédet. Az alpolgármester köszönettel szólt mindazokhoz, akik életkorukból és sok évtizedes munkájukból eredő tapasztalattal, bölcsességgel járulnak hozzá közösségeink megőrzéséhez, érteink ápolásához és városunk fejlődéséhez. Huszár Máté a színházteremben jelen lévő szépkorúakhoz szólva úgy fogalmazott: “az Önök tapasztalata és bölcsessége szükséges ahhoz, hogy helyükre kerüljenek a dolgok. Hogy tudjuk, mi a jó, amit tovább kell vinni és mi a rossz, amit el kell kerülnie a következő generációknak”. Az alpolgármester néhány mondatban megemlékezett azokról is, akik sajnos már nem lehetnek közöttünk.

 

Az Idősügyi Tanács nevében Stark Lászlóné, a Nyugdíjasok Nógrád Megyei Képviselete nevében pedig Fekete Lászlóné köszöntötte a megjelenteket, majd sor került a díjak ünnepélyes átadására.

A város közösségi életében végzett kiemelkedő munkája elismeréseként “Salgótarján Civil Társadalmáért” díjban részesült a Palóc Nők a Holnapért Egyesület. Az egyesület 2003-ban alakult azzal a céllal, hogy népszerűsítse térségünk kulturális értékeit, palóc hagyományait és az esélyegyenlőség megteremtésére törekedve összefogja a Nógrádban és különösképpen a városunk környékének településein élő nők közösségét. Pakodi Beáta, az egyesület elnöke a díjat átvéve ígértet tett arra, hogy a városunk társadalmi életben jelentős tevékenységet végző szervezet a munkát ezt követően is a tizenhárom alapító tag lelkesedését megőrizve fogja végezni. Pakodi Beáta külön megköszönte Ökrös Lászlóné, az egyesület örökös elnökének munkáját.

Salgótarjánért Emlékéremben részesült Fekete Lászlóné, a Nyugdíjasok Nógrád Megyei Képviseletének elnöke és Kovács Béla, a város nyugdíjas klubjában végzett munkája elismeréseként.

AktuálisSalgótarjánJózsef Attila Művelődési KözpontIdősek Világnapja