2024.04.14, Vasárnap

Nógrádban is segít a különleges ellátást igénylő gyerekeken a COOP

Nógrád Megyei Kormányhivatal

2017.07.21. 10:25

A Coop Segély kamionja idén a megyében 153 gyermek részére juttatta el adományát.

Hirdetés

 

A Coop Segély Alapítvány és a CO-OP Hungary Zrt. a 2011-ben megkezdett támogatási program folytatásaként, az Emberi Erőforrások Minisztériumával együttműködve, idén már negyedik alkalommal, ezúttal 7726 különleges ellátást igénylő gyermeket támogat országszerte 20 millió forint értékű, 78 tonnányi alapélelmiszerekből álló adománnyal. A Coop Segély kamionja az ország mind a 19 megyéjébe kiszállítja az adományt, első állomásként, országos sajtótájékoztató keretében Pest megyébe, a fővárost és Pest megyét lefedve.

A Magyarországon előállított, tartós, COOP sajátmárkás termékekből álló adományt minden helyszínen a COOP üzletlánc vezetői a területen dolgozó munkatársakkal együtt személyesen adják át. Személyes megjelenésünkkel tiszteletünket szeretnénk kifejezni az intézményekben dolgozók, az általuk végzett lelkiismeretes, nehéz, mély hivatástudatot igénylő pedagógiai, ápolási munka, valamint a gyermekek iránt. Az egységcsomagokba hosszú szavatossági idővel rendelkező, a COOP által gyártatott alapélelmiszerek – így például liszt, tej, olaj, tészta, rizs - kerültek - mondta Kozsnyánszky Gyula, az Észak-Kelet Pro Coop Zrt. cégvezetője a Nógrád Megyei Gyermekvédelmi Központ és Területi Gyermekvédelmi Szakszolgálatnál tartott adományátadással egybekötött sajtóeseményen.

 

Nógrád megyében 153 főt, több mint 1,5 tonna súlyú élelmiszeradománnyal támogatunk. A gyermekközintézmények támogatásával célunk hogy ráirányítsuk a figyelmet a hátrányos helyzetű, különleges szükségletű gyermekek támogatásának fontosságára, a nevelésükben résztvevő intézmények munkatársainak áldozatos munkájára, valamint példát kívánunk mutatni más vállalatok számára is a további segítségnyújtásra - tette hozzá.

 

Fülöpné Gálik Erika hozzászólásában külön hangsúlyozta, hogy mindig öröm számára a Coop adományátadási eseménye, amelyen immáron negyedszer lehetett jelen. Büszke a gyerekek tehetségére, amit megmutattak a jelenlévőknek. Emellett biztosította a Coop-ot, hogy az adomány jó helyre kerül, gondoskodnak annak megfelelő kezeléséről és szétosztásáról. A Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság megyei kirendeltségének igazgatója hozzátette, hogy különleges szükségletű gyerekekről lévén szó az adományozás kivételes jelentőséggel bír.

 

A gyermekek életét az állam figyelemmel kíséri és ellátásukat biztosítja, de a támogatás ehhez nyújt további segítséget - mondta Dr. Papp Szilárd, a Nógrád Megyei Kormányhivatal Salgótarjáni Járási Hivatala Hatósági Főosztályának főosztályvezető-helyettese. Továbbá megjegyezte, hogy jobb adni, mint kapni, amit adományozóként lehet átélni igazán. A boldogság az, amikor adni tud valaki.

AktuálisNógrád Megyei KormányhivatalNógrád megyeCoop Segély kamion