2024.04.19, Péntek

Nem épülhet meg a Family Center Salgótarjánban

mti

2017.07.21. 14:32

Lejárt az építési engedély határideje, az illetékes szakhatóság pedig nem engedélyezte meghosszabbítását.

Hirdetés

 

Huszár Máté, Salgótarján alpolgármestere elmondta, bíznak abban, hogy nem zárult le véglegesen az ügy, a beruházó jogorvoslattal él. 

Májusban lejárt a beruházó Magnum Hungária Zeta Kft. építési engedélye, amelynek meghosszabbítását - az úgynevezett plázastop-törvény értelmében országos illetékességgel eljáró - Hajdú-Bihar-Megyei Kormányhivataltól kérte a cég, de július 11-én a kormányhivatal megtagadta az előzetes szakhatósági hozzájárulás kiadását.

A döntésben a kormányhivatal hátrányos következményként értékelte a beruházással járó zajterhelés és levegőszennyezettség időleges emelkedését, valamint azt is megfogalmazta, hogy a település kereskedelmi, fogyasztói szempontokat vizsgálva nem tekinthető ellátatlannak a kérelemben megjelölt üzletprofilokat nézve.

A Salgótarján déli városrészébe tervezett bevásárló központ beruházását még az előző önkormányzat indította el, a Family Center megépítéséhez szükséges telekátalakítási megállapodást pedig már 2008 júniusában megkötötte az akkori városvezetés a Magnum Hungária Zrt.-vel. 

Több ismert üzletlánc 12 (sporteszköz, ruházati, drogéria, élelmiszer) boltját szánták az üzletközpontba, az MTI értesülése szerint többel már előszerződést kötött a befektető.

AktuálisSalgótarjánFamily Center