2024.04.24, Szerda

Köszöntötték és díjazták Salgótarján pedagógusait

salgotarjan.hu

2017.06.02. 13:05

Június első vasárnapja 1952 óta ünnep: pedagógusnap. A nap, melyen azokat köszöntik, akik az egyik legszebb hivatást gyakorolják, gyermekeket nevelnek, jellemet formálnak, példát mutatnak – azaz a pedagógusokat.

Hirdetés

Az ünnep alkalmából 2017. június 1-jén Salgótarján Megyei Jogú Város Önkormányzata az Apolló Centrumban rendezte meg a városi ünnepséget, melyen Fekete Zsolt polgármester és Huszár Máté alpolgármester adták át a vas, gyémánt és arany díszokleveleket azoknak a pedagógusoknak, akik 50, 60, illetve 65 évvel ezelőtt vették át diplomájukat, és életpályájukkal kifejezték elkötelezettségüket a pedagógus élethivatás mellett. A rendezvényen adták át a Pedagógus Szolgálati Emlékérmeket, valamint a Csiki Jolán és Csiki Mária Alapítvány és a Szlivka László Alapítvány elismeréseit.

Köszöntőjében Fekete Zsolt a pedagógusok áldozatos munkáját hangsúlyozta. Mint mondta: ők hivatásszerűen művelik azt a lelki-szellemi csodát, varázslatot, amelyben tudásukat, személyiségüket közvetlenül a gyerekekbe, a diákokba fektetik be. – Nincs még egy munka, ahol ennyi a kudarc, hiábavaló erőfeszítés, de ilyen sok siker is éri az embert. Nincs még egy olyan nehéz mesterség, amelynek a valódi hasznát lehet, hogy csak évek, esetleg csak évtizedek múlva láthatjuk – említette a polgármester.

A városvezető az oktatásüggyel kapcsolatban kiemelte: bár a jogszabályok szerint 2017. január 1-től a városban a Salgótarjáni Tankerületi Központ átvette az általa fenntartott köznevelési intézmények működtetését is, a kormányzati intézkedések nem változtatták meg az önkormányzat szándékát. – Számunkra továbbra is az egyik legfontosabb feladat, hogy az itt élő gyerekek, fiatalok számára biztosítsuk a magas színvonalú, korunk kihívásaira reagálni tudó és piacképes oktatást, a pedagógusok számára pedig a megbecsülést, melyet nem mint a nemzet napszámosai, hanem mint a nemzet lámpásai érdemelnek.

 

Jubileumi díszdiplomák

Vas diploma (65 éve kapta): Bialkó Kálmánné (Ponyi Ilona), Ivánszki Miklósné (Horváth Ilona), Pék Jánosné (Borbély Ilona).

Gyémánt diploma (60 éve kapta): Bejczy Károlyné (Somogyi Magdolna), Kovács Györgyné (Nagy Margit), Pigler Jánosné (Pócs Veronika).

Arany diploma (50 éve kapta): Balázs Zoltánné (Majláth Erzsébet), Bástiné Wagner Mária, György István Ferencné (Viszkok Gizella), Joó Jánosné (Cserháti Éva Katalin), Juhász Gyuláné (Szarvas Mária), Kapás Józsefné (Kardos Gizella), Kmetty Józsefné (Serfőző Gizella), Morvai Ernőné (Herboly Judit), Nagy Gáspárné (Drexler Leontin), Nagy János, Nagy-Kovács Józsefné (Kaposvári Zsófia), Nagy Zoltánné (Kinszki Márta), Ruszanov Lászlóné (Tóth Ilona Lili), Somoskői Jánosné (Válóczi Jolán), dr. Szabó Istvánné (Baranyi Katalin), Szabó Istvánné (Tóth Piroska), Tóth Ferencné (Ruzsinszki Julianna).

Pedagógus Szolgálati Emlékérem

Lovasné Medve Ilona, Oravecz Lászlóné Rigó Ágnes, Szabóné Csatlós Ágnes Zsuzsanna

Csiki Jolán és Csiki Mária-díj

Sándorné Balogh Erika (Salgótarjáni Általános Iskola Kodály Zoltán Tagiskolája), Póczos Zsóka (Salgótarjáni Általános Iskola Kodály Zoltán Tagiskolája)

Szlivka László-díj

Laczkó Sándor (Salgótarjáni Általános Iskola Arany János Tagiskolája)

AktuálisSalgótarjánpedagógusnap