2024.04.24, Szerda

Palóc Nagyker: érkezik a fizetés

mno.hu

2017.05.11. 12:11

Hivatalosan is elindult a felszámolás a Palóc Nagykereskedelmi Kft. ellen. Demeter László, a Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezetének Nógrád megyei titkára elmondta, a felszámolóbiztos azt közölte a cég egykori dolgozóival, hogy megkapják az elmaradt bérüket.

Hirdetés

Erre állami bérgarancia vonatkozik, így átlagosan valamivel több mint 1 millió forintos bruttó összeghez juthatnak a boltosok.

20-25 fő még a raktározás, leltározás feladatait végzi el, utána jelentik be a csoportos létszámleépítést, s ezt követően kezdődnek a kifizetések.

 

A salgótarjáni székhelyű cég Nógrád megye legnagyobb munkáltatója volt, felszámolása az eredménytelenül zárult csődeljárás után kezdődött meg. A kft.-nél tavaly szeptemberben rendelték el a csődeljárást. Ezelőtt 1300 embert alkalmazott. A CBA korábbi franchise-partnereként és regionális központjaként 86 boltot üzemeltetett a térségben, de tavaly szeptember közepén kizárták a hálózatból. Az elmúlt három évet veszteséggel zárta a társaság. A vonatkozó törvény értelmében január 1-je után be kell zárni azokat a hálózatokat, amelyeknél két egymást követő üzleti évben a nettó árbevétel eléri a 15-15 milliárd forintot, de a mérleg szerinti eredménye nulla vagy negatív.

A Palócker boltjainak döntő többsége bérlemény, mintegy húsz saját tulajdonú üzlettel rendelkezik, ezek sorsáról később döntenek, de úgy tudni, több vevő is bejelentkezett már.

AktuálisNógrád megyePalóc Nagykereskedelmi Kft.bérkifizetésállami bérgarancia