2024.03.28, Csütörtök

Házhoz megy Salgótarjánban a lomtalanítási szolgáltatás

salgotarjan.hu

2017.04.06. 09:28

A VGÜ Nonprofit Kft. 2017. évtől Salgótarjánban bevezeti a házhoz menő rendszerű lomtalanítást. A korábbi gyakorlatnak megfelelően a lakosoknak továbbra is évente egy alkalommal térítésmentesen van lehetősége a lomtalanítási szolgáltatás igénybevételére max. 1 m3 hulladék mennyiségig. A korábbi gyakorlattól eltérően a közterületek rendjének és tisztaságának megőrzése érdekében a lomtalanítást nem előre meghirdetett napokon, hanem a lakosság igénybejelentése alapján, előre egyeztetett napon végezik el.

Hirdetés

Az igénybejelentés történhet személyesen az ügyfélszolgálati irodában (Salgótarján, Kertész út 2.) az internetről előzetesen letöltött igénybejelentő lap segítségével, telefonon a 32-440-366 számon, vagy e-mailben a [email protected] címen.

 

Ahhoz, hogy rögzíteni tudják a lomtalanítási igényét a következő adatokra lesz szükségünk:
– Lomhulladék típusa
– Lomhulladék várható mennyisége (max 1 m3)
– Lomok elszállításának kívánt időpontja
– Az Ön címe és elérhetőségei (név, cím, partnerkód, telefon, E-mail)  

A lomtalanítás időpontjának pontos meghatározása a fentiek figyelembevételével és a szolgáltató belső járattervének figyelembevételével történik. 
 
 
A lom továbbra sem tartalmazhat háztartási hulladékot, veszélyes anyagot tartalmazó fémhulladékokat, azbesztet tartalmazó hulladékokat, veszélyes anyagokat tartalmazó faforgácsot, oldószereket, szerves oldószereket, savakat, lúgokat, nehézfém tartalmú hulladékot, olajos rongyokat, fáradt olajat, olajszűrőket, fertőző hulladékokat (állati tetem, trágya), gyógyszereket, éles-hegyes eszközöket (injekciós tűk, fecskendők, vágó- szúróeszközök), permetszereket és azok dobozait, építési törmeléket, épület bontásból származó hulladékot, gumiköpenyt, autóbontásból származó hulladékot, autóroncsokat, elektronikai hulladékot és zöldhulladékot sem, mert azokat társaságunk nem szállítja el.
 
A lakosság részére lehetőség van elektronikai hulladék, építési törmelék, zöldhulladék, veszélyes hulladék, személygépkocsi gumiabroncs leadására a Salgótarjáni Hulladékkezelő központban megnyíló hulladékudvarban. 
 
 
 

AktuálisSalgótarjánlomtalanítás