2024.04.24, Szerda

Salgótarján nem szeretne adótornyot Salgó várának lábánál

salgotarjan.hu

2017.03.20. 11:19

Salgótarján Megyei Jogú Város Önkormányzata ELUTASÍTJA, hogy az adótornyot Salgótarján páratlan szépségű természeti környezetének elrondításával építsék meg.

Hirdetés

Ide kattintva olvasható a Nógrád Megyei Kormányhivatal Salgótarján Járási Hivatalának közleménye.

Ehhez a közleményhez a következőket fűzi a város:

A salgóbányai adótorony telepítésének ügye nem a salgótarjáni önkormányzat illetékessége, hanem a Nógrád Megyei Kormányhivatal Salgótarjáni Járási Hivataláé. Az építést immár 21 napon keresztül a helyi lakosság véleményezheti.

 

Tudatják a lakossággal, hogy Salgótarján Megyei Jogú Város Önkormányzata ELUTASÍTJA, hogy az adótornyot Salgótarján páratlan szépségű természeti környezetének elrondításával építsék meg!

A város kéri az építtető céget és a járási hivatalt, hogy keressenek olyan alternatív lehetőséget a szolgáltatás bővítéséhez, amely nem rombolja Salgótarján természeti értékeit.
Egyúttal kérik a lakosságot, minél több véleményt juttassanak el a járási hivatalhoz, hogy megakadályozzák az ilyen formában történő telepítés engedélyezését!

 

“A Járási Hivatal felhívja az ügyben érintettek figyelmét, hogy a telepítés helyével kapcsolatos kizáró okokra, a környezeti hatásvizsgálat szükségességére, illetve a környezeti hatástanulmány tartalmára vonatkozóan a Környezetvédelmi és Természetvédelmi Főosztályhoz észrevételt lehet tenni.”
Elérhetőségek: 0632 795-188, [email protected]

A közlemény előzménye: a Magyar Telekom Nyrt. Salgóbánya településrészen, Salgótarján közigazgatási területén egy 30 méter (kb. tíz emelet) magas mobiltelefon torony építését tervezi. A hivatalos engedélyeztetési folyamat március 2-án megkezdődött. A környék lakói és a városunk természeti szépségének megbontása miatt aggódó lokálpatrióták azonban határozottan ellenzik az adótorony megépítését. 

AktuálisSalgótarjánSalgói várTávközlési adótorony