2024.04.24, Szerda

Új vagyonfelügyelőt rendeltek ki a Palóc Nagykereskedelmi Kft.-hez

mti

2017.02.06. 15:09

Új vagyonfelügyelőt rendelt ki a bíróság a csődeljárás alatt álló salgótarjáni székhelyű Palóc Nagykereskedelmi Kft.-hez - a Balassagyarmati Törvényszék végzését a Cégközlöny tette közzé.

Hirdetés

A bíróság a csődeljárás megindításakor a budapesti Pro Bonum Gazdaságszervezőt jelölte ki vagyonfelügyelőnek. A közlemény szerint a kft.-t a névjegyzékből való törlés miatt hivatalból felmentette, és új vagyonfelügyelőként a salgótarjáni Novent Felszámoló és Gazdasági Szaktanácsadó Kft.-t rendelte ki a törvényszék.

 

A Palóc Nagykereskedelmi Kft.-nél, Nógrád megye legnagyobb munkáltatójánál 2016. szeptember 23-án rendelték el a csődeljárást.

A végzés közzétételétől az adóst 120 napig fizetési moratórium illette meg. Két hitelezői tárgyalás is lezajlott azóta, és a másodikon a hitelezők hozzájárultak a fizetési haladék időtartamának meghosszabbításához 75 nappal. A bíróság így januárban meghosszabbította a fizetési moratóriumot, a Palóc Nagykereskedelmi Kft. április 6-ig tovább folytathatja a tárgyalásait a hitelezőkkel.

Amennyiben nem jutnak megállapodásra, a bíróság megszüntetheti a csődeljárást, és elrendelheti a felszámolást.

 

A csődeljárás előtt még 1300 embert alkalmazó Palóc Nagykereskedelmi Kft. a CBA korábbi franchise-partnereként és regionális központjaként 80 boltot üzemeltetett a térségben, de az elmúlt három évet veszteséggel zárta. A vonatkozó, 2014-ben meghozott törvény értelmében 2017. január 1-je után be kell zárni azokat a boltokat, amelyeknek két egymást követő üzleti évben elért nettó árbevétele eléri a 15-15 milliárd forintot, de a mérleg szerinti eredménye nulla vagy negatív.

A CBA Kereskedelmi Kft. tavaly szeptember közepén kizárta hálózatából a Palóc Nagykereskedelmi Kft.-t. Az utóbbi által üzemeltetett üzletek döntő többsége bezárt.

AktuálisNógrád megyePalóc Nagykereskedelmi Kft.vagyonfelügyelő