2024.04.25, Csütörtök
Ónos eső utáni helyzetkép
Komka Péter

Ónos eső utáni helyzetkép

nograd.katasztrofavedelem.hu

2017.02.02. 09:21

Erős havazás, majd ezt követően intenzív ónos esőzés érte el tegnap délután Nógrád megyét. A katasztrófavédelem Nógrád megyei tűzoltóit az éjszaka folyamán három alkalommal riasztották ezzel összefüggésben.

Hirdetés

A Ságújfalu és az Etes településeket összekötő útszakaszon hét személyautó akadt el este a jeges, hókásás úton. A helyszínre a salgótarjáni hivatásos tűzoltók vonultak, akik a gépjárműveket kézi erővel a már közlekedésre alkalmas útszakaszra tolták. A vastag jég miatt járhatatlan útszakaszt este fél tizenegytől bő egy órára ideiglenesen lezárták a forgalom elől, ez idő alatt az útszakaszt a közútkezelő munkatársai járhatóvá tették.

 

Hajnali egy órakor Nagybárkányba, a Szabadság útra riasztották a pásztói tűzoltókat, ahol egy családi ház tetőszerkezetének nyolcvan százaléka összerogyott a nedves hó súlya alatt. A tűzoltók körbekordonozták a veszélyes épületet, a házban lakó két személy pedig ideiglenesen szomszédokhoz költözött.

 

Hajnalban Fallóskút és Galyatető között több fa az úttestre dőlt a ránehezedő jég súlya alatt, emiatt a pásztói és gyöngyösi hivatásos tűzoltók vonultak az érintett útszakaszra és eltávolították a veszélyes és egyben forgalmi akadályt képező fákat.

 

Ma reggel történt egy újabb beavatkozás is, Balassagyarmaton a Kenessey Albert utcában az egyik ház pincéjébe nagy mennyiségű víz folyt be az utcáról, amit a balassagyarmati hivatásos tűzoltók szivattyúval távolítottak el.


Tegnap késő délutántól Szlovákia a kialakult rendkívüli időjárási helyzet miatt nem engedte be a 3,5 tonna megengedett legnagyobb össztömeget meghaladó tehergépjárműveket egyik Nógrád megyei határátkelőhelyén sem, ez a korlátozás jelenleg Parassapusztánál, Balassagyarmatnál, Ráróspusztánál, valamint Somoskőújfalunál még mindig érvényben van. A kamionforgalmat a magyar oldalon megállítják és a pihenőkbe terelik.

 

Járhatatlan a 22-es főút Balassagyarmatot elkerülő szakasza is az ott feltorlódott kamionforgalom miatt, ezért ezt az útszakaszt a rendőrség munkatársai még tegnap késő este lezárták és önkormányzati utakra terelik.

AktuálisKatasztrófavédelemNógrád megyeónos eső