2024.07.18, Csütörtök

Nógrád megye is részt vesz a Szülők Háza Alapítvány jótékonysági programjaiban

mti

2017.02.10. 09:59

Eddig mintegy háromszáz állami gondozásban élő gyermek vett részt a Szülők Háza Alapítvány Tegyél Jót! Ülj mellém! elnevezésű jótékonysági programjában.

 

A program idén vidéki települések mellett Budapesten is folytatódik majd, és alapvető célkitűzése az, hogy a gyermekotthonban élő gyerekeket, fiatalokat segítse személyes odafigyeléssel.

 

Idén 5 vidéki és 5 fővárosi gyermekotthonban tesznek látogatást önkéntes családokkal és szakemberekkel. Az önkéntes családok a kijelölt gyermekotthonokban különböző programokban vesznek részt gyermekekkel. A gyerekeknek a családok "biztatást adnak, hogy legyen hitük, motiváltságuk arra, hogy tanuljanak, és a destruktív helyett a konstruktív irányt válasszák: a fejlődést és a megkapaszkodást".

 

Ma Magyarországon több mint 23 ezer gyermek él gyermekvédelmi szakellátásban, 14 ezren nevelőszülőknél, több mint 8 ezren gyermekotthonban.

 

Molnár László, Újbuda alpolgármestere azt hangsúlyozta, hogy az önkormányzatoknak nagyon nagy felelősségük van abban, hogy hogyan élnek az emberek a településeken. Ez a felelősség kettős: erkölcsi és anyagi segítséget kell nyújtani.
Újbuda hosszú évek óta támogatja a Szülők Háza Alapítvány tevékenységét, és az idei költségvetésben is különítettek el forrást az alapítvány számára.

 

Kemény Dénes, a Szülők Háza Alapítvány alapítója köszönetet mondott a támogatóknak, és elmondta, hogy annak idején családterápiás központtal indultak, ma már pedig intézetekbe gyermekotthonokba is ellátogatnak.

Regős Judit, a Szülők Háza Alapítvány elnöke elmondta, négy hónappal ezelőtt kezdték el vidéki gyermekotthonok látogatását a jótékonysági program keretében. Céljuk kettős: szeretnének a gyerekeknek személyes támogatást nyújtani, továbbá segíteni kívánják a nevelők munkáját is.
 

AktuálisNógrád megyeSzülők Háza AlapítványTegyél Jót! Ülj mellém!jótékonysági program