2024.04.16, Kedd
A rendőr segít, ahol tud

A rendőr segít, ahol tud

police.hu

2017.01.11. 08:32

A Nógrád megyei rendőrök társszerveikkel közösen ellenőrzik a külterületeken élő időskorúakat, családokat.

Hirdetés

A rendőrök meggyőződnek a személyek állapotáról és az esetleges segítségnyújtás szükségességéről, megnézik, hogy rendelkeznek-e a fűtéshez szükséges tűzifával. A felkeresettek minden esetben jó szívvel fogadták a rendőrök által kínált meleg teát, valamint az egyenruhások felhasogatták a fát és bekészítették a házakba.

 

A helyi körzeti megbízott segítségét kérte a napokban egy mozgásában korlátozott 54 éves magyarnándori lakos, aki elmondta, hogy nincs tüzelője és egyedül él egy fűtetlen házban. A körzeti megbízott felvette a kapcsolatot a település polgármesteri hivatalával, akik tűzifát vittek a nőnek. A Balassagyarmati Rendőrkapitányság járőrei kora délutáni órákban ismét felkeresték az 54 éves nőt, aki elmondta, hogy azóta tud fűteni a lakásában, de betegsége miatt csak nehezen tudja behordani a tüzelőanyagot. A rendőrök segítettek az egy napra való tűzifa felhasításában és behordásában.

 

A Szécsényi Rendőrkapitányság járőrei és a háziorvos egy 70 éves, szécsény-pősténypusztai családi házban egyedül élő, kihűlés közeli állapotban lévő nőhöz hívták a mentőszolgálat munkatársait. A mentők az idős asszonyt fűtetlen lakóhelyéről további ellátásra kórházba szállították.

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság kéri a lakosságot, hogy amennyiben lakókörnyezetében a hideg időjárás miatt valaki segítségre szorul, hívják a 107-es vagy 112-es segélyhívószámok valamelyikét.

AktuálisNógrád megyetűzifarendőrségsegítségnyújtás