2023.03.24, Péntek

Adventi készülődés Salgótarjánban

salgotarjan.hu

2016.11.25. 11:41

A Fő téren álló karácsonyfa átadó ünnepségével és az első gyertya meggyújtásával szombat délután megkezdődik az adventi időszak Salgótarjánban.

Hirdetés

Az önkormányzat, a város kulturális intézményei és civil szervezetei a hagyományoknak megfelelően idén is érdekes, tartalmas programok sorozatát kínálják az ünnepre hangolódás jegyében az elkövetkező mintegy másfél hónapban. Az ünnepi hangulatot koncertek, színházi előadások készítik elő, de vidám szabadtéri rendezvényekre és közösségi programokra is sok helyen várják a város lakóit.

 

A Salgótarjáni Ifjúsági Információs és Tanácsadó Iroda munkatársai idén egy új kezdeményezést indítanak.

12 időpontban, más-más városrészben a SITI karácsonyi hangulatot idéző kisközösségi programokat szervez az ott élőknek, pontosabban az ott élőkkel együtt, kifejezetten a közösségépítés céljából. A tervek szerint az adott településrészek önkormányzati képviselői is részt vesznek az eseményeken. Az “Adventi Roadshow” elnevezésű sorozat első állomása pénteken délután 15:30-kor a Förster Kálmán téren lesz, ahol Fekete Zsolt polgármester is csatlakozik a fiatalok által szervezett rendezvényhez.

Az adventi időszak részletes városi programajánlója itt található.

AktuálisadventSalgótarján