2024.03.29, Péntek

Nógrádban is illusztrálhatják az újszülött peleverseket

dunaujvaroshirado.hu

2017.05.24. 09:00

Pelék, versek, képek címmel pele-vers illusztrációs pályázatot hirdet a Duna-Ipoly Nemzeti Park. Az igazgatóság korábbi versíró pályázatához kéri a fiatal korosztályt, hogy illusztrálják a megszületett műveket.

Hirdetés

Rajzpályázatot hirdet Nógrád megyében a Dunakanyar felé eső felén lakók részére a Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság az év emlőse, a mogyorós pele alkalmából.

A Vadonleső Program „Az Év Emlőse: a mogyorós pele” kezdeményezésére egész alomnyi új pelevers született; több kortárs költőnk és zenészünk ragadott tollat, klaviatúrát vagy épp gitárt és gazdagította a magyar irodalmat, dalkultúrát olyan hosszabb-rövidebb költeményekkel, dalokkal melynek főszereplője éjszakai erdeink, cserjéseink aranybarna bundájú, gombszemű koboldja. A versek és dalok közt vannak humorosabbak, énekesebbek, melankolikusabbak, elgondolkodtatóak és érzelmesebbek, tükrözve költőjük személyiségét, hangulatát. Ráadásul minden vers és dal minden olvasóban más és más képeket, érzéseket idéz fel, melyeket eltérő módokon lehet papírra vetni egy-egy illusztrációban. Erre kéri és hívja a nemzeti park a fiatalabb korosztályt: illusztrálják az újszülött peleverseket, neveljék fel őket együtt!

 

Pályázati feltételek:

„Pelék, versek, képek”

6-14 éves korig.
A lakhely szerinti nemzetipark-igazgatóság által közzétett versekre lehet illusztrációt készíteni.
Bármilyen színes technikával, kollázs technikával, esetleg számítógéppel készült egyedi mű.
Egy pályázó maximum két pályaművel vehet részt.
Egy pályázó maximum két vershez készíthet illusztrációt.
Postai úton, vagy jó minőségben, elektronikusan (min. 600 dpi, A4, vagy A3 1:1 méret, minden esetben színes beállítású, 8 bit színmélységű beolvasás, TIF formátum) a lakhely szerinti nemzetipark-igazgatósághoz benyújtva.

 

Pályázati jelentkezés:

Az egyéni pályamunkák benyújthatók szeptember 15‑ig a Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatósághoz a 1525 Budapest, Pf.: 86. postacímre, vagy az [email protected] e-mailcímre küldve. A szervezők kérik a borítékra, vagy az e-mail tárgyaként írják rá a jelentkezők a pályázat címét: „Pelék, versek, képek”.

 

A pályaművekhez kérik csatolni:

a mű címe,
a szerző neve,
kor/osztály,
település,
felkészítő tanár vagy szülő neve és elérhetőségei,
pályázó postacíme, telefonszáma, email címe és a
pályázat címe, amelyben nevez.

A pályázattal kapcsolatban információk és a versek megtalálhatók a területileg érintett nemzetipark-igazgatóság saját honlapján, valamint a www.vadonleso.hu és a www.termeszetvedelem.hu honlapján.

A pályázatok elküldési és postára adási határideje: szeptember 15.

Az alkotásokat pályázatonként értékelik és jutalmazzák.

Az eredményhirdetésre és a díjak átadására szeptemberében kerül sor.

A legjobb alkotások beküldői meghívást kapnak 2017 novemberében a Magyar Természettudományi Múzeumban megrendezésre kerülő „Mogyorós pele gálára”. A díjazott alkotásokat megjelentetjük a www.vadonleso.hu  és a www.termeszetvedelem.hu weboldalon is.

 

Forrás: dunaujvaroshirado.hu

PályázatokNógrád megyefiatalokrajzpályázatÉv Emlősemogyorós pele