2024.04.19, Péntek

Válogatott tájfutók Nógrád megyében

nogradsport.wordpress.com

2017.05.07. 07:00

Alig ért véget a nagyszabású nemzetközi Nógrád Nagydíj tájékozódási futóverseny sorozat, májusban újabb, igencsak rangos sportági eseményeknek ad otthon a megye. A Magyar Tájékozódási Futó válogatott keret szövetségi kapitánya, Dénes Zoltán május 14-re, vasárnap délelőttre, Salgótarjánban a felnőttek részére egy városi válogató versenyt írt ki.

Hirdetés

Mindezek mellett május 19-21. között az előzetes nevezések alapján több válogatott versenyző is rajthoz áll az eredetileg Jobbágyiba tervezett Szélrózsa éjszakai és a nappali kétfutamos nemzetközi részvételű ranglista tájékozódási Tipo kupa versenyen.

A nagyszabású sportági viadal versenyközpontja technikai okok miatt a napokban átkerült Szurdokpüspöki térségébe.

A sportrendezvény védnöke dr. Jung László, az Egererdő Zrt. vezérigazgatója és Schoblocher István, a Mátrai Önkormányzatok Szövetsége alelnöke, Jobbágyi polgármestere, a versenybíróságot vezető trióban pedig Vityi Péter, Bogdány Miklós, Miháczi Zoltán kapott helyet.

Mindhárom futam, sportághoz elengedhetetlen sporttérképét a pásztói Czimer Z. József készítette. A hónap második felében a Nógrád megyébe érkező nagyszámú versenyzők, kísérők elszállásolását a fővárosi klub szervezői Szurdokpüspökiben, illetve Pásztón a Tittel Pál kollégiumban fogják megoldani.

KitekintőNógrád megyetájékozódási futóversenyMagyar Tájékozódási Futó válogatott