2024.04.24, Szerda

Törvénytervezetek hátterét ismerték meg

Nógrád Megyei Kormányhivatal

2016.11.08. 13:08

Salgótarjánban, a Megyeháza nagytermében tartotta soron következő összejövetelét a Magyar Jogászegylet Nógrád Megyei Szervezete.

Hirdetés

A megjelenteket dr. Vízler Edina, a Balassagyarmati Járásbíróság elnökhelyettese, a Nógrád Megyei Jogászegylet elnöke köszöntötte, majd két előadással folytatódott a nap programja.

Elsőként dr. Darák Péter, a Kúria elnöke beszélt a Közigazgatási Eljárási Törvényt majdan leváltó, a közigazgatási eljárási rendet kialakító új jogszabály tervezetéről, ismertetve azokat a módosítási javaslatokat, amellyel a tervezet a jövő évben az Országgyűlés elé kerül.

 

Ugyancsak egy tervezetet, a büntető eljárási törvényét dr. Frech Ágnes, a Fővárosi Törvényszék kollégiumvezetője mutatta be: mint elmondta, az ezen dolgozók célja egy működőképes, az ítélkezést magas színvonalon elősegítő, az időszerűséget és hatékonyságot javító büntető eljárási törvény kidolgozása. Ez a munkacsoport is széles körben bevonta a bírákat a tevékenységébe, véleményüket beszerezte és összesítette.

A nap végén Vízler Edina megköszönte a Nógrád Megyei Kormányhivatal, dr. Szabó Sándor kormánymegbízott, dr. Mótyán János és dr. Szabó Rita Adrienn segítségét, majd az egylet soron következő programjaira hívta fel a megjelentek figyelmét.

Helyi hírekNógrád Megyei Jogászegylet