2024.03.29, Péntek

Ingyenes látásellenőrzés és gépjármű átvizsgálás

latnieslatszani.hu, baleset-megelozes.eu

2016.10.16. 13:51

Új elemeket is tartalmaz a láthatóság és észlelhetőség fontosságának kihangsúlyozására irányuló tradicionális balesetmegelőzési program, mely keretében térítésmentes szemvizsgálatra, valamint gépjármű átvizsgálásra nyílik lehetőség.

Hirdetés

Az ORFK – Országos Balesetmegelőzési Bizottság és a Carl Zeiss Vision Hungary Kft. idén is meghirdette népszerű, a közúti közlekedési balesetek megelőzése szempontjából kiemelt fontosságú őszi közlekedésbiztonsági kampányát, mely idén a „plusz” elemek beiktatása miatt a „Látni és Látszani Plusz” megnevezést kapta. 

 

A „Látni és Látszani Plusz” program arra kívánja ösztönözni a közlekedőket, hogy az őszi-, téli körülmények közti közlekedési helyzetekre időben készüljenek fel. A kampány adta szolgáltatások közé tartozik a programhoz csatlakozott optikusoknál igénybe vehető az ingyenes látásellenőrzés, valamint a szakszervizekben a gépjárművek világító és fényjelző berendezéseinek, gumiabroncsainak térítésmentes átvizsgálása.

 

Az ORFK-OBB idén is nagy hangsúlyt fektet a látni és látszani alapelvek kommunikációjára: a 100 óriásplakát mellett City-light poszterek is közvetítik a kampány üzenetét, továbbá a témakörben TV és rádió megjelenések mellett on-line filmek is kihelyezésre kerülnek, például a YouTube-ra.

 

Csicsák Zsolt, a Carl Zeiss Vision Hungary Kft. értékesítési vezetője beszámolt arról, hogy cégük kizárólagos optikai támogatóként idén is részt vállal az ORFK-OBB országos őszi-téli balesetmegelőzési kampányában. S hogy mindezt miért is teszik immáron ötödik alkalommal, azt két alapvető tény kiemelésével magyarázta: az emberek a környezetükből érkező információk több mint 80 százalékát a szemük segítségével érzékelik, a szemüveget viselők legalább 80 százaléka pedig autót is vezet.

 

Németh József, a Saint-Gobain Autó Üzletágának vezetője ismertette, milyen megfontolásból csatlakoztak most első alkalommal a láthatósági országos baleset-megelőzési kampányhoz. Kijelentette, hogy a gépjárművek szélvédőinek állapota, annak karcmentessége, külső és belső tisztasága nagyon fontos a biztonságos autózáshoz, különösen az őszi-téli időszakban, amikor a látási viszonyok kevésbé kedvezőek.

 

A térítésmentes, illetve kedvezményes szolgáltatásokról az adott szervizben lehet tájékoztatást kérni. A kampány idején egy célirányos honlap is elérhető (www.latnieslatszani.hu), amely folyamatos feltöltés alatt áll. Ezen megtalálhatók az egyes szervizek, optikusok, illetve egy szerviz- és optikakereső szolgáltatás is segíti az érdeklődőket.

 

Ingyenes látásellenőrzés a megyében:

KRISTÁLY OPTIKA

3170 Szécsény, Rákóczi út 115
Tel.: 06 20 4349720
Email.: [email protected]
Nyitva tartás: H-K-Cs 10-18 Szerda-P 10-16

 

Ingyenes járművizsgálat a megyében:

MAGYAR AUTÓKLUB

3100 Salgótarján, Bajcsy-Zsilinszky út 4.
Tel.: 32/310-662
Email.: [email protected]
Nyitva tartás: H-P 8-16

POSTAAUTÓ

3100 Salgótarján, Kertész u. 10.
Tel.: 06 32 440 626
Email.: [email protected]
Nyitva tartás: munkanapokon 07:40 - 16:00

 

AktuálisbalesetmegelőzésLátni és látszani