2024.04.26, Péntek
Sok munkát adott a vihar a tűzoltóknak
nograd.katasztrofavedelem.hu

Sok munkát adott a vihar a tűzoltóknak

nograd.katasztrofavedelem.hu

2016.07.28. 14:59

Salgótarjánban és Keszegen volt a legtöbb kár.

Hirdetés

A széllel és nagy mennyiségű csapadékkal járó zivatar kedden sem kímélte Nógrád megyét, a viharral összefüggésben rengeteg helyszínre riasztották a tűzoltókat.

A legtöbb bejelentés Salgótarjánból érkezett, a Kercsegi úton egy tíz méteres fa gyökerestül az úttestre dőlt és teljes útzárat képezett, a Medves körúton két tíz méteres akácfa dőlt meg veszélyesen és akadályozta a forgalmat, emellett a vízelvezető árkot is megrongálta közel háromméternyi szakaszon. A veszélyes fák eltávolítását a salgótarjáni hivatásos tűzoltók végezték el motoros láncfűrész segítségével. Megteltek a csatornák is a nagy mennyiségű esővíz következtében, így Salgótarján belvárosában az Erzsébet tér környezetében húsz centiméternyi magasságban állt a víz az úttesten, megtelt csapadékvízzel egy időre a Bem úti vasúti felüljáró alatti rész és a Vásártér egy része is. A Salgó úton és az Acélgyári úton több pincét elöntött a víz, emellett az Acélgyári út egyik alagsori lakásban is több centiméter magasságban állt a csapadék, amelynek következtében a lakás lakhatatlanná vált. Az ingatlanban lakó két gyermek és két felnőtt ideiglenes elhelyezéséről az önkormányzat gondoskodott. A Kassai soron két földszinti lakást árasztott el az esővíz, a felgyülemlett esőt a lakók eltávolították, a Karancs Speciális Mentőszolgálat és a salgótarjáni hivatásos tűzoltók pedig homokzsákokkal védték be az épületet a további csapadékmennyiség beszivárgásának megakadályozása érdekében. Ugyancsak Salgótarjánban, a Füleki úton egy családi ház pincéjében harminc centiméter magasan állt az esővíz, a többi vízkárhoz hasonlóan a tűzoltók itt is szivattyúzást és értékmentést végeztek.

Salgótarján mellett Keszegen is problémákat okozott a nagy mennyiségű csapadék, a Kosdi soron az egész utcában hömpölygött a víz, ami több ingatlan pincéjét elöntötte, az Alkotmány úton egy pincében másfél méter magas, míg a Kossuth úton szintén egy pincében pedig egy méter magas vízoszlop halmozódott fel. A keszegi káreseteket a berceli katasztrófavédelmi őrs hivatásos tűzoltói, valamint a nézsai önkéntes tűzoltók közösen számolták fel.

forrás: nograd.katasztrofavedelem.hu