2024.07.17, Szerda

Városi megemlékezés költészet napi sétával

2016.04.12. 09:10

2016. április 11-én Salgótarján a Balassi Bálint Megyei Könyvtárral és a József Attila Művelődési és Konferencia Központtal közösen rendezte meg a városi ünnepséget.

1964. óta minden esztendő április 11-én – József Attila születésnapján – országszerte megemlékezéseket tartanak a Magyar Költészet Napja alkalmából. 2016. április 11-én Salgótarján Megyei Jogú Város Önkormányzata a Balassi Bálint Megyei Könyvtárral és a József Attila Művelődési és Konferencia Központtal (JAMKK) közösen rendezte meg a városi ünnepséget.

A „Sétáljunk együtt a versek útján!” című program a könyvtár épületénél kezdődött, majd további három „vers-megállóhelyen” – a központi vasúti aluljárónál, a Fő téri Förster szobornál és a JAMKK előtti Radnóti szobornál a város középiskolás diákjai mondtak verseket.
A séta végén a Radnóti szobornál Fekete Zsolt, Salgótarján polgármestere mondott ünnepi köszöntőt. Beszédében a városvezető hangsúlyozta: büszkének kell lennünk az irodalmárokra, alkotóműhelyeikre, kulturális folyóiratainkra. A Magyar Költészet Napja nemcsak nekik, hanem róluk, az ő elismert teljesítményükről szól, akik közül sok alkotóra lehetünk büszkék Salgótarjánban.

A városi ünnepség végén az önkormányzat, a művelődési központ és az iskolák képviselői a JAMKK-ban megkoszorúzták József Attila domborművét.

forrás: salgotarjan.hu

Galéria

AktuálisSalgótarjánkultúraversKöltészet NapjaRadnóti Miklós