2024.07.15, Hétfő

Tű Fokán Fesztivál nyáron Cserhátszentivánban

2016.03.17. 13:04

Negyedik alkalommal kerül megrendezésre Hajnóczy Csaba vezetésével a Nógrád megyei kisvárosban, Cserhátszentivánban a Tű Fokán Fesztivál a nyár közepén.

Negyedik alkalommal kerül megrendezésre Hajnóczy Csaba vezetésével a Nógrád megyei kisvárosban, Cserhátszentivánban a Tű Fokán Fesztivál a nyár közepén. Az alternatív közösségeket összefogó, családias összművészeti fesztivál egyedi műhelyeivel és koncert élményeivel évről évre több látogatót vonz. Cél, egy kulturális fórum megteremtése a résztvevők számára.

Eddig háromszor került megrendezésre az esemény, és különleges hangulatának köszönhetően egyre terjed a híre. A helyszínt, az alig 150 lakosú Nógrád megyei Cserhátszentivánt  nyugodtan nevezhetjük Magyarország egyik eldugott szegletének, annak ellenére, hogy alig 90 kilométerre van Budapesttől. A hányattatott sorsú, ám természeti és történelmi kincsekben gazdag régió számtalan lehetőséget tartogat.

Erős küldetéstudat mozgatja a szervezőket, eltökélt céljuk, hogy találkozási pontot hozzanak létre magyarországi szubkultúrák között, amely szorosabbra húzza a mindennapi szövetet amelyben élünk és közben bevonja a helyieket is a kulturális életbe.

A Tű Fokán Fesztivál mindenkit feltöltő napjait, június 29 - július 3-ig Hajnóczy Csaba vezetésével azért szervezik meg évek óta, hogy egy különleges nyári élményt éljünk meg együtt egy értékteremtő nyitott közösségben.

Kik lesznek az idei fellépők?

  • Esténként koncertek a művelődési ház nagyszínpadán. A házigazda zenekarok: a Kampec Dolores és a Halál; orgazmus, rajtuk kívül pedig a "... and Friends" (Müller Péter zenekara), továbbá a török Ayşenur Kolivar szerepel a repertoárban, de több más zenekarral is tárgyalnak.

  • Késő délután másfél órás jazz sáv a nagyszínpadon különböző fiatal zenekarokkal.

  • Napközben Közös Tér, részben a Művészetek Völgyében vagy a Veszprémi Utcazene Fesztiválon ismertté vált félakusztikus produkciókkal, reggelente a JAK irodalmi programjaival és jógával, éjjelente pedig tábortűzzel és örömzenéléssel.

  • A templomban Bali János vezetésével a Res Facta műhely komolyzenei koncertjei.

  • Legkülönlegesebb helyszín, a falu melletti dombon fekvő kilátóban idén is különleges atmoszférájú éjféli akusztikus koncerteket terveznek.

  • ARTIST IN RESIDENCE: Fred Frith világhírű zeneszerző, improvizátor és gitáros, saját koncertjén túl körülbelül 20 fős zenei műhelyt vezet az idei Tű Fokán.

  • Tervezett műhelyek: Slam Poetry (Bárdos Deák Ági), Szabad improvizáció (Sőrés Zsolt), Jazz (Grencsó István), Ökológiai akusztika(Hajnóczy Csaba), Média design (MOME-hallgatók), Soundpainting (Gryllus Samu), Bali János Schütz-kurzusa, Én tudat dekonstruckció + Elnyomottak színháza (három fantasztikus külföldi facilitátorral: George Wielgus, Kurt Murray és Iulia Benze)

forrás: indiegogo.com

Galéria

Helyi hírekTű Fokán FesztiválCserhátszentiván