2024.07.17, Szerda

Toborzó Országfutás 2016.

2016.04.07. 10:34

Nemzetet megmozgató eseményt szervez a Magyar Honvédség Hadkiegészítő és Központi Nyilvántartó Parancsnoksága.

Nemzetet megmozgató eseményt szervez a Magyar Honvédség Hadkiegészítő és Központi Nyilvántartó Parancsnoksága. A Toborzó Országfutás 2016. elnevezésű sportesemény útvonala 2016 kilométer és – ahogy az a nevében is benne van – az országot behálózza április 13. és május 20. között. A Nógrád megyei szakasz április 14-15-én kerül megrendezésre.

A Toborzó Országfutás 2016. alapvető célja a katonai hivatás népszerűsítése, a civil lakosság és a Magyar Honvédség kapcsolatának erősítése. Emellett a szervezők a helyi lakossággal közösen kívánnak emlékezni a magyar nemzet számára fontos történelmi eseményekre és mindazokra a katonahősökre, akik életüket áldozták a hazáért.

A futás során a Honvédség több mint 200 településen a helyi iskolák és intézmények bevonásával „mozgósítja” a lakosságot, legfőképpen az iskolás korosztályt várja, hogy csatlakozzanak a kezdeményezéshez és fussanak az adott településen.

A váltófutó megyénkben április 14-én Erdőkürt-Kálló-Erdőtarcsa-Szurdokpüspöki-Pásztó-Tar-Mátraverebély-Bátonyterenye-Rákóczibánya-Kazár-Salgótarján útvonalon és április 15-én Mátraszele-Mátraterenye-Nádújfalu útvonalon fog haladni.

A toborzófutás váltója Salgótarjánba, a Múzeum térre, április 14-én, tervezetten 18 órakor érkezik.

16.30-tól az alábbi programokkal várják a lakosságot:

Légierő Zenekar Szolnok térzenéje,

Különleges Díszelgő Csoport bemutatója, rendész bemutató, szablyavívó bemutató.

Katona kézifegyver- és haditechnikai eszköz bemutató.

Toborzó sátor.

Fussanak együtt minél többen április 14-én 17.30-tól a Megyeházától a Polgármesteri Hivatalig.

A megfogalmazott célok mellett az esemény kiállást jelent az egészséges életmód fontosságának hangsúlyozása mellett és a magyar olimpiai csapat sportolói előtt is tiszteleg a közelgő nyári olimpiai játékok apropóján.

forrás: salgotarjan.hu

Galéria

Aktuáliskatonahonvédségtoborzó országfutás