2024.07.15, Hétfő

Telephelyet nyitott Balassagyarmaton a Semmelweis Egyetem

2015.11.09. 10:57

A balassagyarmati Dr. Kenessey Albert Kórház ad otthont a Semmelweis Egyetem fővároson kívüli első telephelyének, a két intézmény együttműködése továbbtanulásról és kutatás-fejlesztésről is szól - közölte a kórház csütörtökön az MTI-vel.

    Szabó Géza főigazgató a közleményben úgy fogalmazott: eddig is kezdeményezői voltak a felsőoktatási intézményekkel való együttműködésnek, és kórházuk - tekintettel az elhelyezkedésére és a felkészültségére - különösen jó alapot teremthet a kutatás-fejlesztési projekteknek.
    A tájékoztatás szerint a telephely-alapítás kapcsán létrejött együttműködés kiterjed arra: a térség diákjai számára lehetővé teszik, hogy az egyetem kötelékében megtalálják továbbtanulási lehetőségeiket, valamint a két intézmény közösen léphet fel kutatási-fejlesztési tevékenységével a régióban.
    A Nógrád megyei városban működő kórház csaknem 120 éves múltra tekint vissza. Jelenleg több mint 600 ággyal, 13 aktív ellátású osztállyal és 41 járóbeteg-szakrendeléssel áll a betegek rendelkezésére. A Balassagyarmaton működő intézmény folyamatosan hajt végre fejlesztéseket, az elmúlt pár évben mintegy négymilliárd forint értékű, európai uniós forrásból támogatott projektet valósított meg - írták.

mti

Galéria