2024.07.18, Csütörtök

Tavaszi átállás ingyenes műszaki átvizsgálással

2016.03.18. 14:51

Országos szinten összehangolt ellenőrzés keretében a Nógrád Megyei Kormányhivatal közúti ellenőrei személygépkocsi ellenőrzéseket tartanak a megye útjain március 24-én és 25-én.

Országos szinten összehangolt ellenőrzés keretében a Nógrád Megyei Kormányhivatal Műszaki Engedélyezési és Fogyasztóvédelmi Főosztály Közlekedési Osztályának közúti ellenőrei személygépkocsi ellenőrzéseket tartanak a megye útjain március 24-én és 25-én.

Az akció alapvető célja a gépjárművezetők figyelmének felhívása az útviszonyok, ezáltal a közlekedési feltételek az időjárás alakulásából eredő megváltozására, valamint a járművek műszaki állapotának tematikus – elsősorban a gumiabroncsokra, az ablakmosó folyadékra, valamint a világító- és jelzőberendezésekre fókuszáló – közúti ellenőrzése. Az ellenőrzés második napján ingyenes átvizsgálással is állnak a közlekedők rendelkezésére.

Az ellenőrök vizsgálják a használt gumiabroncsok nyári időszaknak való megfelelőségét és azok műszaki állapotát (kopottság, repedezettség, elöregedettség, bordázatmélység), továbbá méret- és típusazonosságát. Nézik az ablaktörlő lapátok elhasználódottságát, valamint működőképességét, a folyadék meglétét. Figyelik a világító- és jelzőberendezések beállítását, és előbbiek fényerejének alkalmasságát, tájékoztatva a gépjárművezetőket, hogy általánosságban mire ügyeljenek a járműüzemeltetésnél.
A „Tavaszi átállás” akció keretén belül, március 25-én, pénteken a Kormányhivatal hatósági műszaki vizsgálóállomásán nyílt napot tartanak, lehetőséget biztosítva ezzel a járművek ingyenes műszaki állapotfelmérésére. E program keretében felhívják a figyelmet az esetleges karbantartási és felülvizsgálati műveletekre, amelyek hozzásegítik a gépjárművezetőket a balesetek elkerüléséhez, valamint támogatják a melegebb időben történő, biztonságos közlekedést. Az átvizsgálás során is fokozottan figyelnek a gumiabroncsok állapotára, a világító- és fényjelző berendezésekre és az ablaktörlő rendszerekre.
A nyílt napra előzetes bejelentkezés alapján fogadják az ügyfeleket 25-én 8 és 12 óra között. Előzetes bejelentkezés szükséges, amelyet a 32/440-484 telefonszámon lehet megtenni.

(nmkh.hu) police.hu

Galéria

Kitekintőközlekedésrendőrségközúti ellenőrzés