2024.07.15, Hétfő

Szépülhetnek a Salgótarjáni Iskola falai

2016.05.24. 09:33

A Let’s Colour Településszépítő Egyesület, a 2011. óta minden évben megszervezett magyarországi Let’s Colour Projekt folytatásaként 2016-ben ismét kiírta közösségi pályázatát.

A Let’s Colour Településszépítő Egyesület, a 2011. óta minden évben megszervezett magyarországi Let’s Colour Projekt folytatásaként 2016-ben ismét kiírta közösségi pályázatát. Az idén a Salgótarjáni Általános Iskola és Kollégium is benevezett, amelynek segítségével szeretnék az iskola színtelen beltéri falfelületeit megújítani. A zsűri értékelése alapján, a tegnap délutáni eredményhirdetés után derült ki, hogy a pályázatuk a II. kategóriában megnyerte a fődíjat.

Pályázatuk a következő volt: Sakkozzuk ki! akciócsoport

Színes falakról álmodom…/Életszínek Álmodtunk egy nagyot! A helyi, fiatal önkéntesekből álló „Sakkozzuk ki!” akciócsoport és a belvárosi iskola közösen szeretne tenni a Salgótarjáni Általános Iskola és Kollégium székhelyintézmény (korábban Gagarin Általános Iskola) színtelen beltéri falfelületeinek megújulásáért. Álmuk, hogy a 16 tantermes, tanuszodával bővített, Magyar Géza által tervezett modern stílusú épület alulája megszépüljön, színesedjen, mellyel ráerősítenek a nevelőközösségük személyiségközpontú pedagógiájára. Fontosnak tartják, az olyan iskolai környezet, biztonságot nyújtó légkör megteremtését, amelyben az ismeretszerzés nem kényszer, hanem olyan örömforrás, ami a gyerekek természetes kíváncsiságára, fantáziájára épít. Hisznek abban, hogy a tanulói környezet kialakításában nagy jelenőséggel bírnak a színek és a formák, hiszen nem csak serkentik a gondolkodást, lelkesítenek, de ösztönzik a kreativitást is. Az iskola jelenlegi székhelyén 1967 óta működik. 659 tanulónak ad otthont, 51 pedagógussal dolgozik azon nap mint nap, hogy tanítványaikban kialakítsák az alkotómunkára való beállítódást. Nem csupán a többi iskolától való különbözőségre, "másságra" törekszik, sokkal inkább az önmagukhoz viszonyított minőségi fejlesztésre. Úgy gondolják, hogy egy iskolai összefogással olyan példaértékű megmozdulást valósíthatnának meg Salgótarjánban, mely megmozgatja a város lakosságát, szülőket, nagyszülőket, ismerősöket, barátokat egyaránt. Ez nem csak a falak festéséről szól, ez egy iskola életében a közösségépítés.

forrás: letscolour.hu/facebook

Galéria

AktuálisSalgótarjáni Általános Iskola és KollégiumLet's Colour Projekt