2023.12.08, Péntek

Száztizenkét rendbeli lopás miatt emeltek vádat Nógrád megyében

2016.03.27. 08:42

Száztizenkét rendbeli lopás miatt emelt vádat a Pásztói Járási Ügyészség három férfi ellen.

Hirdetés

Száztizenkét rendbeli lopás miatt emelt vádat a Pásztói Járási Ügyészség három Pest megyei férfi ellen, akik húsz településen követtek el bűncselekményeket Nógrád, Jász-Nagykun-Szolnok és Pest megyében.

Bóna Gyula, a Nógrád Megyei Főügyészség vezetője ismertette, 2014-ben a három vádlott és a nyomozás során elhunyt társuk megállapodott abban, hogy lakóhelyüktől távolabbi, kisebb településeken családi házak melléképületeibe törnek be éjszakánként, az ellopott tárgyakat értékesítik, a pénzen pedig megosztoznak. Fészerekből, melléképületekből, garázsokból loptak, legtöbbször gépeket, szerszámokat, üzemanyagot.
Az ötletgazda a legidősebb vádlott volt, aki Nógrád, Jász-Nagykun-Szolnok és Pest megye területén választotta ki a települések utcáit, a kiszemelt ingatlanokat és az eltulajdonítani kívánt tárgyakat.
A bűncselekmények elkövetése szervezett volt, a módszert következetesen alkalmazták a vádlottak. A kiválasztott helyszínre mindig ugyanaz a vádlott utazott el egy társával, folyamatosan cserélgetett gépkocsikkal, és még arra is figyeltek, hogy az indítókulcsot elrejtsék az autó közelében, nehogy elveszítsék kerítésmászás közben.
Az ügyészség a többszörösen büntetett vádlottakkal szemben végrehajtandó szabadságvesztés kiszabását, valamint a több mint nyolcmillió forint bűnügyi költség megfizettetését indítványozta.

forrás: mti

Galéria

Helyi hírekrendőrségbűncselekménylopásrablás