2024.05.30, Csütörtök

Szándéknyilatkozat a felsőfokú oktatás újraindításáról

2016.04.26. 11:11

Fekete Zsolt és Prof. Dr. Réger Mihály sajtótájékoztató keretében szándéknyilatkozatot írt alá a felsőfokú képzés salgótarjáni újraindításáról.

2016. április 25-én Fekete Zsolt, Salgótarján polgármestere és Prof. Dr. Réger Mihály, az Óbudai Egyetem rektor-helyettese sajtótájékoztató keretében szándéknyilatkozatot írt alá a felsőfokú képzés salgótarjáni újraindításáról.

Fekete Zsolt a tájékoztatón kiemelte, a volt számviteli főiskola bezárását követően néhány éve kezdődött egyeztetés a felsőfokú képzés újbóli indításáról, mert arra igény mutatkozott. Mint fogalmazott, a hosszas előkészítési folyamat után elérkezett az idő, hogy a szándéknyilatkozat aláírására sor kerülhessen.

Prof. Dr. Réger Mihály, az Óbudai Egyetem rektor-helyettese azt hangsúlyozta, hogy intézményük hosszútávú fejlesztési terveivel összhangban áll a salgótarjáni képzés elindítása, mely 2017 őszétől várható. Az azt megelőző fél évben előkészítőket szerveznek az érdeklődő diákok számára, mintegy előkészítve a magas követelményeket állító felsőfokú képzést. A rektor-helyettes a képzéssel kapcsolatban elmondta, hogy annak elindítása elsősorban a jelentkezők számától függ majd.

Mint ismert, Salgótarján Megyei Jogú Város Önkormányzata 2016. márciusi ülésén szándéknyilatkozatot fogadott el arról, hogy az Óbudai Egyetem a volt Nemzeti Szociális és Családpolitikai Intézet állami tulajdonban lévő épületében létesít telephelyet felsőoktatási, kutatás-fejlesztési és innovációs tevékenységének megvalósítása érdekében, és a telephelyen 2017 szeptemberében elindítják a felsőoktatási szakképzést, figyelembe véve a helyi vállalatok igényeit is.
A határozat szerint az önkormányzat tíz éven keresztül hozzájárul a telephely működéséhez. 

forrás: salgotarjan.hu

Galéria

AktuálisSalgótarjánfelsőoktatásÓbudai Egyetemszándéknyilatkozat