2024.07.18, Csütörtök

Speedmarathon Nógrád megyében

2016.04.23. 16:28

Véget ért a 24 órás sebességellenőrzés a megye közútjain. Az Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózata, a TISPOL, 24 órás összeurópai sebességellenőrzést - úgynevezett Speedmarathont - hajtott végre, melyhez 24 tagállam csatlakozott. Figyelemmel az elmúlt évi kedvező tapasztalatokra, a magyar rendőrség - így a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság is - részt vett annak végrehajtásában.

A 2016. április 21-én 6 órától 2016. április 22-én 6 óráig megtartott ellenőrzés célja a sebességtúllépés veszélyességének tudatosítása és nem a szankcionálás volt. Az előző évi akcióhoz hasonlóan a rendőrség az ellenőrzési helyek kiválasztásakor a lakosságot is bevonta, és javaslatokat várt arra, hogy az említett 24 órás időszakban hol kerüljön sor sebességellenőrzésre.

A Megyében a lakosságtól 12 helyszínjavaslat érkezett. A lakosság jelzései, a javasolt helyszínek adottságainak ismeretében, a közlekedésrendészeti elemző-értékelő munka eredményeként Nógrád megyében elsősorban Salgótarján, Balassagyarmat, Őrhalom, Érsekvadkert és Kishartyán belterületén, illetve azok vonzáskörzetében történtek ilyen jellegű ellenőrzések.

Ezek közül két helyszínre kaptak meghívást a javaslatokat beküldő állampolgárok, ahol személyesen is meggyőződhettek a sebességellenőrzések balesetmegelőzési jelentőségéről.

A 24 órás ellenőrzés ideje alatt Nógrád megyében 16 helyszínen összesen 18 járművezető lépte túl az adott útszakaszra vonatkozó megengedett legnagyobb sebességet. 

forrás: police.hu

Galéria

Helyi hírekközlekedésSpeedmarathonsebességellenőrzésgyorshajtás