2024.07.20, Szombat

A salgótarjáni mozi is csatlakozott a Kultik Magyar Mozihálózathoz

2016.05.25. 09:35

Tizenkét vidéki filmszínház és három balatoni kertmozi összefogásával megalakult a Kultik Magyar Mozihálózat.

Tizenkét vidéki filmszínház és három balatoni kertmozi összefogásával megalakult a Kultik Magyar Mozihálózat, a megyéből a salgótarjáni mozi csatlakozásával. A multiplex mozikkal való versenyben csak összefogással lehet talponmaradni, így a Pécsi Uránia mozi ügyvezetőjének kezdeményezésére hívták életre az egyesülést, mellyel a jövőben komoly tényezőivé válhatnak a piacnak.

Szabó Krisztián, a pécsi Uránia mozi ügyvezetője kifejtette, a vidéki hagyományos mozik piaci hátrányban voltak a multiplex mozikkal szemben, mivel méretüknél fogva nem kapták meg azon kedvezményeket, amelyeket a multik.
A digitális filmvetítés megjelenésével egy időben számos vidéki mozit újranyitottak vállalkozók, önkormányzatok, azokat digitalizálták, premier-filmszínházakat alakítottak ki, ugyanakkor rá kellett ébredniük, hogy érdekérvényesítő képességeik viszonylag szűkösek.     

Együttműködve azonban e filmszínházak a piac komoly tényezőivé válhatnak - vélte Szabó Krisztián, aki szerint a közös fellépéssel stabil, kiszámítható működést tudnak biztosítani, a nézők pedig egy 21. századi igényeknek megfelelő, felújított moziban tudnak szórakozni.     

A csatlakozni kívánó filmszínházaknak premiermoziként kell működniük, feltétel továbbá, hogy digitális vetítő- és hangtechnikával rendelkezzenek, illetve vállalják, hogy a kasszasikereken túl magyar, illetve rétegfilmeket is vetítenek.     

Az együttműködéshez a pécsi Uránia mozin kívül pápai, kiskunfélegyházi, gödöllői, nagykanizsai, balatonfüredi, ajkai, szentesi, hódmezővásárhelyi, kiskunhalasi, soproni és salgótarjáni filmszínházak, valamint Balatonakali, Révfülöp és Balatonudvari-Fövenyes kertmozijai is csatlakoztak.

forrás: mti

Galéria

AktuálisApolló mozifilmszínházKultik Magyar Mozihálózat